Pratik Mayasız Pişi Tanımı İçin Materyaller
1 tane yumurta
3 dolu yemek kaşığı yoğurt
2 tatlı kaşığı silme tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı ılık su
Alabildiği kadar un
Kızartmak için :
Sıvı yağ
Pratik Mayasız Pişi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yumurta ve yoğurtu bir kaba alıp yeterlice çırptım.
Daha sonra üzerine azar azar un, kabartma tozu, tuz, şeker su ek edip yoğurdum ta ki kulak göğsü kıvamından biraz daha sert olana kadar .
Daha sonra bezelere ayırıp oklava ile açıp bir su bardağı yardımı ile daire formunda kesip kızgın yağda kızartım, gerili önlü.
Çok hoş balon üzere şişti ve hakikaten çok lezzetli bir o kadarda kolay bir tanım denemenizi öneririm. Birde hiç yağ çekmedi.
1 tane yumurta
3 dolu yemek kaşığı yoğurt
2 tatlı kaşığı silme tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı ılık su
Alabildiği kadar un
Kızartmak için :
Sıvı yağ
Pratik Mayasız Pişi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yumurta ve yoğurtu bir kaba alıp yeterlice çırptım.
Daha sonra üzerine azar azar un, kabartma tozu, tuz, şeker su ek edip yoğurdum ta ki kulak göğsü kıvamından biraz daha sert olana kadar .
Daha sonra bezelere ayırıp oklava ile açıp bir su bardağı yardımı ile daire formunda kesip kızgın yağda kızartım, gerili önlü.
Çok hoş balon üzere şişti ve hakikaten çok lezzetli bir o kadarda kolay bir tanım denemenizi öneririm. Birde hiç yağ çekmedi.