Son konular

Pratik Misket Mantı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Pratik Misket Mantı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için :
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
Aldığı kadar un
İçi için :
150 gram dana kıyma
1 adet kuru soğan
Yarım çay kaşığı tuz, karabiber
Suyu için :
2, 5 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı toz tatlı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yoğurt sos için :
1 küçük kase yoğurt
2 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı tuz
Üzerine :
1 tatlı kaşığı kuru nane, pulbiber
Tepsinin üzerine fırına verirken :
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Pratik Misket Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur malzemelerini derin bir kapta yoğuralım, 10 dk hamuru dinlenmeye bırakalım ,üzerine örtü örtelim.
Diğer tarafta soğanı rendeleyelim, suyunu sıkıp kıymaya katalım.
Tuz, karabiberi ,toz biberi katıp karıştıralım.
Dinlenen hamuru önce merdane ile pasta tabağı kadar sonra oklavayla tepsi kadar açalım, ne ince ne kalın bir hamur olacak açtığımız hamurun uç kısmına sıra kıymayı koyalım.
Üzerine yufkayı katlayalım iki üç cm geçmesin hamuru keselim .
Sonra hamuru üçer cm eninde bıçakla dilimleyelim yağlanmış mantıların iki tarafını alt kısma biraz kıvırarak tepsiye dizelim.
Kıymanın çıkmaması için üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağı gezdirelim.
Önceden ısıtılmış fırında 180 alt üst 25-30 dk kontrol ederek pişirelim .
Diğer tarafta tavaya yağları koyalım ,salçayı 1-2 dk kavuralım.
Sonra suyunu verelim, tuz ,baharatı serpip karıştıralım.
10 dk soğuyan mantının üzerine bu pişirdiğimiz suyu gezdirerek dökelim .
Ocağın fokurdamaya başladı mı ocağın altını kısalım.
Bir kapak kapatalım suyunu çekene kadar kontrol ederek 15-20 dk pişirelim.
Suyunu iyice çekmiş olsun kontrol edelim .
Yoğurt sos için rendelenmiş sarımsağı ,tuzu, yoğurdu karıştıralım.
Mantıyı servis tabağına aldıktan sonra yoğurt sosundan koyalım.
Nane ,pulbiber serpelim.
Afiyet olsun.

Not :bu ölçü ile bir küçük boy tepsi mantı oluyor 3-4 kişilik oluyor çok yapmak isteyen miktarı artırabilir.

Pratik Misket Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Pratik Lavaştan Kolay Mantı Tarifi İçin Malzemeler 1 paket yuvarlak lavaş Üzerine tavuklu kısmı için : 1 adet kalça but 1 yemek kaşığı tereyağ 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı haşlanmış nohut Haşlama suyu için : 1 su bardağı haşladığımız tavuğun suyu 1 su bardağı normal su 1 çay kaşığı tuz 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
Misket Köfteli Yoğurtlu Pirinç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler Köfte için; 200 gram dana köftelik kıyma 1 yemek kaşığı galeta unu 1 adet küçük uzunluk rendelenmiş kuru soğan Yarım çay kaşığı tuz karabiber Bulamak için; 1 çay bardağı un 1 çay bardağı pirinç 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Sıkıcık Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ince bulgur 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz kuru nane Yarım çay kaşığı karabiber toz tatlı biber 2 yemek kaşığı toz tarhana 1 yemek kaşığı un Bulamak için; 1 küçük kase un Bulguru ıslamak için; 1,5 su bardağı sıcak su Suyu için; 6,5 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Yaprak Mantı Tanımı İçin Materyaller Hamuru için 2,5 su bardağı soğuk su 2 tane yumurta Aldığı kadar un Tuz Sosu için 300 gram kıyma 2 yemek kaşığı margarin Göz kararı olacak hepsi tuz, pulbiber, karabiber, tozbiber Yarım yemek kaşığı domates salçası 1 çay bardağı su Yağlamak için 1,5 tane...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Pratik Ve Lezzetli El Açma Mantı Tarifi İçin Malzemeler Mantı hamuru için; 3,5 su bardağı un 1 su bardağı ılık su 1 çay kaşığı tuz 1 adet yumurta Mantı içi için; 250 gram kıyma 2adet soğan Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı tuz 2 diş sarımsak Üstü için; 2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
Üst Alt