Pratik Misket Mantı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için :
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
Aldığı kadar un
İçi için :
150 gram dana kıyma
1 adet kuru soğan
Yarım çay kaşığı tuz, karabiber
Suyu için :
2, 5 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı toz tatlı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yoğurt sos için :
1 küçük kase yoğurt
2 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı tuz
Üzerine :
1 tatlı kaşığı kuru nane, pulbiber
Tepsinin üzerine fırına verirken :
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Pratik Misket Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur malzemelerini derin bir kapta yoğuralım, 10 dk hamuru dinlenmeye bırakalım ,üzerine örtü örtelim.
Diğer tarafta soğanı rendeleyelim, suyunu sıkıp kıymaya katalım.
Tuz, karabiberi ,toz biberi katıp karıştıralım.
Dinlenen hamuru önce merdane ile pasta tabağı kadar sonra oklavayla tepsi kadar açalım, ne ince ne kalın bir hamur olacak açtığımız hamurun uç kısmına sıra kıymayı koyalım.
Üzerine yufkayı katlayalım iki üç cm geçmesin hamuru keselim .
Sonra hamuru üçer cm eninde bıçakla dilimleyelim yağlanmış mantıların iki tarafını alt kısma biraz kıvırarak tepsiye dizelim.
Kıymanın çıkmaması için üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağı gezdirelim.
Önceden ısıtılmış fırında 180 alt üst 25-30 dk kontrol ederek pişirelim .
Diğer tarafta tavaya yağları koyalım ,salçayı 1-2 dk kavuralım.
Sonra suyunu verelim, tuz ,baharatı serpip karıştıralım.
10 dk soğuyan mantının üzerine bu pişirdiğimiz suyu gezdirerek dökelim .
Ocağın fokurdamaya başladı mı ocağın altını kısalım.
Bir kapak kapatalım suyunu çekene kadar kontrol ederek 15-20 dk pişirelim.
Suyunu iyice çekmiş olsun kontrol edelim .
Yoğurt sos için rendelenmiş sarımsağı ,tuzu, yoğurdu karıştıralım.
Mantıyı servis tabağına aldıktan sonra yoğurt sosundan koyalım.
Nane ,pulbiber serpelim.
Afiyet olsun.
Not :bu ölçü ile bir küçük boy tepsi mantı oluyor 3-4 kişilik oluyor çok yapmak isteyen miktarı artırabilir.
Pratik Misket Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için :
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
Aldığı kadar un
İçi için :
150 gram dana kıyma
1 adet kuru soğan
Yarım çay kaşığı tuz, karabiber
Suyu için :
2, 5 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı toz tatlı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yoğurt sos için :
1 küçük kase yoğurt
2 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı tuz
Üzerine :
1 tatlı kaşığı kuru nane, pulbiber
Tepsinin üzerine fırına verirken :
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Pratik Misket Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur malzemelerini derin bir kapta yoğuralım, 10 dk hamuru dinlenmeye bırakalım ,üzerine örtü örtelim.
Diğer tarafta soğanı rendeleyelim, suyunu sıkıp kıymaya katalım.
Tuz, karabiberi ,toz biberi katıp karıştıralım.
Dinlenen hamuru önce merdane ile pasta tabağı kadar sonra oklavayla tepsi kadar açalım, ne ince ne kalın bir hamur olacak açtığımız hamurun uç kısmına sıra kıymayı koyalım.
Üzerine yufkayı katlayalım iki üç cm geçmesin hamuru keselim .
Sonra hamuru üçer cm eninde bıçakla dilimleyelim yağlanmış mantıların iki tarafını alt kısma biraz kıvırarak tepsiye dizelim.
Kıymanın çıkmaması için üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağı gezdirelim.
Önceden ısıtılmış fırında 180 alt üst 25-30 dk kontrol ederek pişirelim .
Diğer tarafta tavaya yağları koyalım ,salçayı 1-2 dk kavuralım.
Sonra suyunu verelim, tuz ,baharatı serpip karıştıralım.
10 dk soğuyan mantının üzerine bu pişirdiğimiz suyu gezdirerek dökelim .
Ocağın fokurdamaya başladı mı ocağın altını kısalım.
Bir kapak kapatalım suyunu çekene kadar kontrol ederek 15-20 dk pişirelim.
Suyunu iyice çekmiş olsun kontrol edelim .
Yoğurt sos için rendelenmiş sarımsağı ,tuzu, yoğurdu karıştıralım.
Mantıyı servis tabağına aldıktan sonra yoğurt sosundan koyalım.
Nane ,pulbiber serpelim.
Afiyet olsun.
Not :bu ölçü ile bir küçük boy tepsi mantı oluyor 3-4 kişilik oluyor çok yapmak isteyen miktarı artırabilir.
Pratik Misket Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı