SoruCevap
Yeni Üye
Pratik Muzlu Çikolatalı Baton Pasta (Kalıpsız) Tanımı İçin Malzemeler
Kek için
2 adet yumurta
1 su bardağından biraz eksik toz şeker
1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
Arası için
1 paket muzlu puding
3 su bardağı süt
Damla çikolata
Üzeri için
1 poşet krem şanti
1 çay bardağı süt
Granül şekerler
Damla çikolata
Bisküvi
Muz
Pratik Muzlu Çikolatalı Baton Pasta (Kalıpsız) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle keki yaparak başlıyoruz.
Uygun bir kapta yumurta ve şekeri çırpalım (şeker büsbütün erimeli).
Üzerine yoğurt ve sıvı yağ ekleyip köpürene kadar çırpalım (yoğurdu sulu kısmından ekleyebilirsiniz).
Üzerine un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eleyerek ekleyelim.
Karıştırarak yağlı kağıt serilmiş borcama dökelim ve eşit biçimde yayalım.
180° fırında 30 dk pişirelim (her fırın farklı olduğundan pişme mühleti değişebilir).
Kekimiz pişerken pudingi hazırlayalım.
Uygun bir tencereye bir paket puding ile 3 su bardağı sütü alıp paketteki tarife nazaran pişirelim.
Soğuyana kadar orta ara karıştıralım.
Son olarak krem şantiyi hazırlayalım.
Kekimiz yeterlice soğuduktan sonra uzun olacak halde ikiye bölelim.
Birinci katı pastayı yapacağımız yere alıp üzerine pudingin yarısını alıp yayalım (kek yumuşak olduğu için sütle ıslatma gerek kalmadı).
Üzerine damla çikolata serpip ikinci katı yerleştirelim.
Pastamızı krem şantiyle kaplayıp dilediğimiz halde süsleyeyim.
Baton pastamız hazır.
Buzdolabında birkaç saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Pratik bir o kadar da lezzetli oluyor. Deneyeceklere afiyet olsun. ️
Pratik Muzlu Çikolatalı Baton Pasta (Kalıpsız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kek için
2 adet yumurta
1 su bardağından biraz eksik toz şeker
1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
Arası için
1 paket muzlu puding
3 su bardağı süt
Damla çikolata
Üzeri için
1 poşet krem şanti
1 çay bardağı süt
Granül şekerler
Damla çikolata
Bisküvi
Muz
Pratik Muzlu Çikolatalı Baton Pasta (Kalıpsız) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle keki yaparak başlıyoruz.
Uygun bir kapta yumurta ve şekeri çırpalım (şeker büsbütün erimeli).
Üzerine yoğurt ve sıvı yağ ekleyip köpürene kadar çırpalım (yoğurdu sulu kısmından ekleyebilirsiniz).
Üzerine un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eleyerek ekleyelim.
Karıştırarak yağlı kağıt serilmiş borcama dökelim ve eşit biçimde yayalım.
180° fırında 30 dk pişirelim (her fırın farklı olduğundan pişme mühleti değişebilir).
Kekimiz pişerken pudingi hazırlayalım.
Uygun bir tencereye bir paket puding ile 3 su bardağı sütü alıp paketteki tarife nazaran pişirelim.
Soğuyana kadar orta ara karıştıralım.
Son olarak krem şantiyi hazırlayalım.
Kekimiz yeterlice soğuduktan sonra uzun olacak halde ikiye bölelim.
Birinci katı pastayı yapacağımız yere alıp üzerine pudingin yarısını alıp yayalım (kek yumuşak olduğu için sütle ıslatma gerek kalmadı).
Üzerine damla çikolata serpip ikinci katı yerleştirelim.
Pastamızı krem şantiyle kaplayıp dilediğimiz halde süsleyeyim.
Baton pastamız hazır.
Buzdolabında birkaç saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Pratik bir o kadar da lezzetli oluyor. Deneyeceklere afiyet olsun. ️
Pratik Muzlu Çikolatalı Baton Pasta (Kalıpsız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı