Pratik Patates Kavurması

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Pratik Patates Kavurması Tanımı İçin Materyaller
7-8 orta uzunluk patates (Haşlanmış)
2 orta uzunluk soğan
4 diş sarımsak
2 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
2 küp şeker
1 paket et bulyon
Süslemek için:
Salatalık turşusu da kullanabilirsiniz ben bu sefer yanına servis yaptım

Pratik Patates Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patatesleri tenceremize koyup hafif serf olacak formda haşlıyoruz.
Daha sonra kabuklarını soyup ezici yardımıyla eziyoruz (Bardak yada tahta kaşıkla da oluyor)
Büyük tavamıza sıvı yağımızı kızdırdıktan sonra soğan ve sarımsağımızı, 2 küp şekerimizi, tuzumuzu, kırılmış et bulyonumuzu ek edip rengi değişene dek kavuruyoruz.
Baharat ve salçalarımızı ekleyip, bir kadro daha kavuruyoruz.
Haşlanmış ezilmiş patateslerimizi ekleyip 7-10 dakika ortası kavuruyoruz.
Biçim verip servise sunuyoruz. Sevgiler.
Pratik Patates Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Patates Kavurması Tanımı İçin Gereçler 5-6 adet büyük uzunluk patates 1 adet orta uzunluk soğan 3 yemek kaşığı sıvı yağı 1 adet orta uzunluk sarımsak 1 tatlı kaşığı salça 2 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı ucuyla karabiber 1 çay kaşığı ucuyla kimyon 1 çay kaşığı ucuyla pulbıber Patates Kavurması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Fasulye Kavurması Tanımı İçin Gereçler 1 kilo taze fasulye 1 orta uzunluk soğan 1 küçük uzunluk domates 1 su bardağı su 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı tuz pul biber karabiber Fasulye Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Patates Kavurması Tanımı İçin Gereçler 1 kg patates 1 tatlı kaşığı kekik ,pul biber, tuz Birazcık kıyma İsteyen kemiksiz tavukta kullanabilir Patates Kavurması Tanımı Yapılışı Patatesleri soyup küp küp doğrayıp kızgın yağda güzelce kavuruyoruz. Kıymayı farklı bir tavada 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Çiğden Ispanak Kavurması Tanımı İçin Gereçler 1 kilo ıspanak 2 adet soğan 2 adet domates rendesi 1 adet tavuk bulyon 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı çemen ( isteğe bağlı) Sıvı yağ Tuz Karabiber Tatlı toz biber Pul biber Çiğden Ispanak Kavurması Tanımı Yapılışı 1 kilo ıspanağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Kaşarlı Patates Kavurması Tanımı İçin Malzemeler 3 adet büyük patates Haşlamak için; Üzerini geçecek kadar su 1 tatlı kaşığı tuz Patatesleri kavurmak için; Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 adet soğan 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1 silme tatlı kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt