Pratik Sulu Köfte Tanımı İçin Materyaller
2 adet orta uzunluk patates
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
2 buçuk-3 su bardağı su
Köftesi için;
300 gram kıyma
1 orta uzunluk soğan (isteğe bağlı rendeleyip suyunu sıkıp kullanabilirsiniz)
1 diş sarımsak(ezilmiş halde)
Tuz
Pul biber
Kekik
3 yemek kaşığı galeta unu yahut 2 dilim bayat ekmek içi
Bir tutam maydanoz
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Pratik Sulu Köfte Tanımı Yapılışı
Evvel, köfte harcı için gerekli olan gereçlerin tamamı derin bir kap içerisine alınır ve güzelce yoğrulur.
Hazırlanan köfte harcından misket büyüklüğünde kesimler kopartılıp avuç içerisinde yuvarlanır.
Hazırlanan misket köfteler sıvı yağda hafif kızartılıp bir tabağa alınır.
Şayet vaktiniz kısıtlıysa köfteleri kızartmadan da tencereye koyabilirsiniz. Pek hoş pişiyor merak etmeyin.
Bir tencereye kuru soğan küçük doğranıp yarım çay bardağından az sıvı yağ konulup soğan kavrulur.
1 yemek kaşığı salça eklenip küp küp doğranmış patates eklenip 5 dakika kavrulmaya devam edilirsiniz.
2 su bardağı su eklenip kızarmış köfteler eklenip kısık ateşte patatesler pişene kadar pişirilir.
Tuz ve baharatlar atılıp ocağın altı kapatılır.
Vee sıcak servis yapılır. Deneyecek olanlara afiyet olsunnnn
2 adet orta uzunluk patates
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
2 buçuk-3 su bardağı su
Köftesi için;
300 gram kıyma
1 orta uzunluk soğan (isteğe bağlı rendeleyip suyunu sıkıp kullanabilirsiniz)
1 diş sarımsak(ezilmiş halde)
Tuz
Pul biber
Kekik
3 yemek kaşığı galeta unu yahut 2 dilim bayat ekmek içi
Bir tutam maydanoz
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Pratik Sulu Köfte Tanımı Yapılışı
Evvel, köfte harcı için gerekli olan gereçlerin tamamı derin bir kap içerisine alınır ve güzelce yoğrulur.
Hazırlanan köfte harcından misket büyüklüğünde kesimler kopartılıp avuç içerisinde yuvarlanır.
Hazırlanan misket köfteler sıvı yağda hafif kızartılıp bir tabağa alınır.
Şayet vaktiniz kısıtlıysa köfteleri kızartmadan da tencereye koyabilirsiniz. Pek hoş pişiyor merak etmeyin.
Bir tencereye kuru soğan küçük doğranıp yarım çay bardağından az sıvı yağ konulup soğan kavrulur.
1 yemek kaşığı salça eklenip küp küp doğranmış patates eklenip 5 dakika kavrulmaya devam edilirsiniz.
2 su bardağı su eklenip kızarmış köfteler eklenip kısık ateşte patatesler pişene kadar pişirilir.
Tuz ve baharatlar atılıp ocağın altı kapatılır.
Vee sıcak servis yapılır. Deneyecek olanlara afiyet olsunnnn