Pratik Tavuklu Sebzeli Noodle Tanımı İçin Materyaller
500 gram tavuk kalça şiş
2 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
2 adet orta uzunluk soğan
1 adet havuç
5 adet taze soğan
7 diş sarımsak
10 kesim tagliatelle ya da yassı spagetti makarna, erişte
1 çay bardağı soya sosu
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı bal
500 ml su
Karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı susam
Pratik Tavuklu Sebzeli Noodle Tanımı Yapılışı
Tavukları kuşbaşı olacak halde kesiyoruz. Birebir boyutlarda biberlerimizi ve havuçları da kesiyoruz.
Yeşil soğanlarımızın beyaz kısımlarını da keserek bir kaba alıyoruz.
Derin bir wok tavada sıvı yağımızı uygunca ısıttıktan sonra yüksek ateşte susamlarımızı ve tavukları tavamıza koyuyoruz.
Tavuklar renk değiştirene kadar pişirdikten sonra tavukları tavanın bir kenarına iterek tavaya biberlerimizi, havuçları, taze soğanı ve 4 e böldüğümüz kuru soğanlarımızı ekliyoruz.
Üstlerine sarımsakları rendeleyerek ekliyoruz. Bir ölçü da karabiber ekliyoruz. Sebzeler bir ölçü pişip öldükten sonra tavuklarla karıştırıyoruz.
Sonrasında makarnamızı da tavaya koyup üzerine soya sosu ve bal koyarak karıştırıp üzerine kaynar suyu döküyoruz ve pul biber ekliyoruz.
Yaklaşık 15 dakika pişirip suyunu çektirdikten sonra ocağın altını kapatıp yeşil soğanların yeşil kısımlarını da ekliyoruz. Sonrasında tabağımıza servis edip üzerine susam dökerek afiyetle yiyebilirsiniz.
500 gram tavuk kalça şiş
2 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
2 adet orta uzunluk soğan
1 adet havuç
5 adet taze soğan
7 diş sarımsak
10 kesim tagliatelle ya da yassı spagetti makarna, erişte
1 çay bardağı soya sosu
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı bal
500 ml su
Karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı susam
Pratik Tavuklu Sebzeli Noodle Tanımı Yapılışı
Tavukları kuşbaşı olacak halde kesiyoruz. Birebir boyutlarda biberlerimizi ve havuçları da kesiyoruz.
Yeşil soğanlarımızın beyaz kısımlarını da keserek bir kaba alıyoruz.
Derin bir wok tavada sıvı yağımızı uygunca ısıttıktan sonra yüksek ateşte susamlarımızı ve tavukları tavamıza koyuyoruz.
Tavuklar renk değiştirene kadar pişirdikten sonra tavukları tavanın bir kenarına iterek tavaya biberlerimizi, havuçları, taze soğanı ve 4 e böldüğümüz kuru soğanlarımızı ekliyoruz.
Üstlerine sarımsakları rendeleyerek ekliyoruz. Bir ölçü da karabiber ekliyoruz. Sebzeler bir ölçü pişip öldükten sonra tavuklarla karıştırıyoruz.
Sonrasında makarnamızı da tavaya koyup üzerine soya sosu ve bal koyarak karıştırıp üzerine kaynar suyu döküyoruz ve pul biber ekliyoruz.
Yaklaşık 15 dakika pişirip suyunu çektirdikten sonra ocağın altını kapatıp yeşil soğanların yeşil kısımlarını da ekliyoruz. Sonrasında tabağımıza servis edip üzerine susam dökerek afiyetle yiyebilirsiniz.