Pratik Tohumlu Çavdar Ekmeği

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Pratik Tohumlu Çavdar Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
250 gram çavdar unu
250 gram tam buğday unu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket ekşi maya
1,5 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
1,5 yemek kaşığı keten tohumu
1,5 yemek kaşığı chia tohumu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı ılık süt

Pratik Tohumlu Çavdar Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unları, ekşi maya, tuz, şeker, zeytinyağı, ılık suyla ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz.
Daha sonra keten tohumu, chia ve ayçekirdeği içini ekleyip, yağladığımız kalıba hamuru koyup, üstünü nemli bir bezle kapatıp, 3 saat bekletelim.
Arzu ederseniz içine koyduğunuz tohumlardan hamuru üstünede serpebiliriz.
Hamur kabarınca üstüne çizik atıp, yarım saat daha bekletip, önceden ısıttığımız 180° fırında 35 dakika pişirelim. Afiyet olsun. Sevgimle
Pratik Tohumlu Çavdar Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt