Son konular

Pratik Ve Lezzetli El Açma Mantı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Pratik Ve Lezzetli El Açma Mantı Tarifi İçin Malzemeler

Mantı hamuru için;
3,5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
Mantı içi için;
250 gram kıyma
2adet soğan
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
2 diş sarımsak
Üstü için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça veya sade tereyağı, pul biber
Orta sosu için;
Sarımsaklı yoğurt

Pratik Ve Lezzetli El Açma Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle mantımızın hamurunu yapalım. Un, tuz ve yumurta güzelcene yoğurulur. Burada unu kontrollü bir şekilde eklemenizi tavsiye ederim mantı hamuru ele yapışmayan bir hamur olacak hafif biraz sert olması gerekiyor. Hamurumuzu dinlenmeye alalım.
İç harcını yapmak için soğanlarımızı manuel el blenderı ile çekelim. Suyunu sıkalım ve kenara alalım. İçerisine kıyma, pul biber, karabiber, sarımsak ve istediğimiz baharatlı ekleyebiliriz. Kenara alın.
Mantı hamurumuzu açalım ve şeritler halinde keselim, içerisine harcımızdan koyalım ve kapatalım.
İstediğimiz şekli verebiliriz.
Sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayalım, içerisini sarımsak rendeleyelim suyumuzu ocağa koyalım kaynatalım.
İçerisine tuz ve sıvı yağ koyalım mantılarımızdan yavaş yavaş ekleyelim, mantılar piştiği zaman suyun üzerine çıktığı zaman mantıları alabiliriz.
Üzeri için sosumuzu tereyağını eritelim. İster sade tereyağ veya tereyağ ile beraber salça sos hazırlayıp üzerine dökebilirsiniz.
Pratik Ve Lezzetli El Açma Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kolay Mantı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı ılık su Aldığı kadar un Üzeri için: Sarımsaklı yoğurt Tereyağı pulbiber 1 yemek kaşığı salça İç için: 250 gram kıyma 1 küçük baş kuru soğan Tuz, karabiber, pul biber Kaynatmak için sıcak su 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
Mantı Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz Yarım çay bardağı ılık su 1 yemek kaşığı sıvı yağ Yaklaşık 3,5 su bardağı un İç harcı için; 250 gram kıyma 1 adet küçük kuru soğan Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber Yarım çay kaşığı kimyon Yarım çay kaşığı karabiber Üzeri için; 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Mantı (Mantı Aparatı İle Hem Pratik Hem Lezzetli Mükemmel Mantılar) Tarifi İçin Malzemeler İç harcı için; 250 gram kıyma 3.4 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 5-6 dal maydanoz İsteğe bağlı salça Hamuru için; 4 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz Su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
  • Soru
Kıymalı Raviole (Mantı) Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 2 adet yumurta Tuz Aldığı kadar un İç materyali için; 300 gram kıyma 1 adet soğan 1 tutam maydanoz Karabiber Tuz Üzeri için; 1 kase yoğurt 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağı Pulbiber Toz kırmızı biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Lezzetli Pratik Hazır Mantı Tarifi İçin Malzemeler 650 gm hazır mantı 2 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı kuru nane, pulbiber, tuz 1 litre sıcak su Üzeri için : Sarımsaklı yoğurt Tereyağ da kavrulmuş sumak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt