Pratik Yılbaşı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
14 adet kare milföy
100 gram bitter çikolata
1 çay bardağı bütün ceviz
Yarım çay bardağı kuru üzüm
Kayısı reçeli
Pudra şekeri
Pratik Yılbaşı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Milföyler dışarıda bekletilip yumuşak hale getirilir. Çikolatalar dikey kesitler halinde kesilir.
Cevizler ortadan ikiye kesilir. Milföy hamuru açılır ortasına dikey olarak malzemeler yerleştirilir genişçe bir rulo yapılır.
İki ağzı sıkıca kapatılır çatalla bastırılır. Ters olarak tepsiye yerleştirilir kürdan yardımıyla rulolarda delikler açılır.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirilir. Fırının kapağı hafif aralanıp 5 dakika bekletilir.
Daha sonra fırından çıkarılır üzerlerine kayısı reçeli sürülür ve bolca pudra şekeri serpilip servis edilir. Afiyet olsun.
Pratik Yılbaşı Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
14 adet kare milföy
100 gram bitter çikolata
1 çay bardağı bütün ceviz
Yarım çay bardağı kuru üzüm
Kayısı reçeli
Pudra şekeri
Pratik Yılbaşı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Milföyler dışarıda bekletilip yumuşak hale getirilir. Çikolatalar dikey kesitler halinde kesilir.
Cevizler ortadan ikiye kesilir. Milföy hamuru açılır ortasına dikey olarak malzemeler yerleştirilir genişçe bir rulo yapılır.
İki ağzı sıkıca kapatılır çatalla bastırılır. Ters olarak tepsiye yerleştirilir kürdan yardımıyla rulolarda delikler açılır.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirilir. Fırının kapağı hafif aralanıp 5 dakika bekletilir.
Daha sonra fırından çıkarılır üzerlerine kayısı reçeli sürülür ve bolca pudra şekeri serpilip servis edilir. Afiyet olsun.
Pratik Yılbaşı Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı