Prenses Lokumu Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı bir parmak eksik şeker
1 su bardağı bir parmak eksik irmik
3 su bardağı süt
1 paket sade toz kremşanti
1 paket vanilya
Üzeri İçin
1 su bardağı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı kakao
Prenses Lokumu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Muhallebisi için sütü, irmiği, şekeri bir tencerede yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirelim, katı kıvama gelince ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra içine bir paket sade kremşantiyi ve vanilyayı döküp güzelce karıştıralım.
Elimizi hafif ıslatıp ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlayalım.
Hindistan cevizinin birazına 1 tatlı kaşığı kakao ekleyip karıştıralım.
Yuvarladığımız topları hindistan cevizine bulayalım.
Dolapta 1 saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz. Toplamda 25 -30 adet prenses lokumu elde ettik. Afiyet olsunn
1 su bardağı bir parmak eksik şeker
1 su bardağı bir parmak eksik irmik
3 su bardağı süt
1 paket sade toz kremşanti
1 paket vanilya
Üzeri İçin
1 su bardağı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı kakao
Prenses Lokumu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Muhallebisi için sütü, irmiği, şekeri bir tencerede yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirelim, katı kıvama gelince ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra içine bir paket sade kremşantiyi ve vanilyayı döküp güzelce karıştıralım.
Elimizi hafif ıslatıp ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlayalım.
Hindistan cevizinin birazına 1 tatlı kaşığı kakao ekleyip karıştıralım.
Yuvarladığımız topları hindistan cevizine bulayalım.
Dolapta 1 saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz. Toplamda 25 -30 adet prenses lokumu elde ettik. Afiyet olsunn