Son konular

Prenses Tacı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Prenses Tacı Tanımı İçin Gereçler

Beyaz Kısım İçin
1 litre süt
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı irmik
3 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Çilekli Kısmı İçin
Çilekli puding
Süt

Prenses Tacı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Çilekli kısım için süt ve çilekli puding tencereye alınır kaynayıp yoğunlaşana kadar pişirilir.
Uygun bir kek kalıbı güzelce ıslatılır. Hazırlanan puding kalıbın tabanına boşaltılır.
Beyaz kısım için 1 litre süt, irmik, nişasta, toz şeker tencereye alınır kaynayıp yoğunlaşana kadar pişirilir. Ocaktan alınıp tereyağı ve vanilya eklenir.
Karıştırarak erimesi sağlanır. Bu sırada hafif ılımış olan çilekli pudingin üzerine yavaş yavaş dökülür. Oda sıcaklığına gelen tatlı 4-5 saat dolapta dinlendirilir.
Güzelce soğuyan ve kıvam alan tatlı servis tabağına zıt çevrilerek çıkartılır. Kolay çıkması için kalıp ıslatılır.
Birde çıkarmadan evvel kenarları kaşıkla yahut bıçakla hafif bastırılarak kalıptan ayrılır. Afiyet olsun.
 
Üst Alt