Son konular

Profiterol (Orjinal)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Profiterol (Orjinal) Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için:
125 gram tuzsuz tereyağ
1.5 su bardağı olağan su
1 su bardağı ve 1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
4 adet yumurta (tek eklenecek)
Kreması için:
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 adet yumurta
1 paket toz krem şanti sade (en son eklenicek)
Sosu için:
4 su bardağına yakın süt (750 ml)
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya (en son eklenicek)
80 gram sütlü çikolata (en son eklenicek)
1 tatlı kaşığı tereyağ (en son eklenicek)

Profiterol (Orjinal) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel kremasını yapıyoruz krem şanti hariç tüm materyalleri tencereye koyup kıvam olana kadar pişirin ve pişince kenara alıp soğumaya bırakın.
Soğuyunca toz krem şanti ekleyip mikserle çırpıyoruz ve streçleyip buzdolabına kaldırıyoruz.
Gelelim sosunu yapmaya ;sos için tereyağ vanilya çikolata hariç tüm gereçleri tencereye koyup pişirin.
Kıvam alınca ocağı kapatın tereyağ vanilya ve çikolata koyup karıştırın ortada karıştırıp soğutun.
Gelelim hamuru yapmaya ; Tencereye tereyağını ve suyu koyup yağ eriyene kadar karıştırın.
Eridikten sonra unu ve vanilya koyup tahta kaşıkla daima karıştırın helva hamuru üzere oluyor onun üzere daima karıştırıp pişirin 5 dk kâfi.
Ocaktan alıp 10 dk soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan hamur yumurtaları teker teker koyup çırpıyoruz hepsini sakın koymayın evvel bir adedini koyup çırpın sırasıyla koyup çırpın uygunca yedirin.Hamurumuz hazır.
Hamuru sıkma torbasına koyup pişirme kağıdına sıkın evvelden ısıtılmış fırında 180 derece 35 dk hiç kapağını açmadan pişirin piştikten sonra açabilirsiniz pişerken sakın açmayın söner.
Kenara alıp soğumaya bırakalım benim iki tepsi çıktı.
Dinlenmiş olan kremamızı sıkma torbasına koyup profiterol hamurun içine dolduralım.
En son hoş sosumuzu dökelim ve toz antep fıstığı serpelim dolaba kaldıralım birkaç saat dinlensin afiyet olsun
Profiterol (Orjinal) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Tam Tutan Tanımıyla Profiterol İçin Gereçler Hamuru İçin 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un 1 dolu yemek kaşığı şeker 1 dolu su bardağı su 125 tereyağı yahut margarin 4 yumurta Pastacı Kreması İçin 2 su bardağı süt 1 dolu çay bardağı şeker 1 yemek kaşığı nişasta 3 yemek kaşığı un 2 yumurta sarısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler Hamur gereçleri; 4 adet yumurta 125 gram margarin 1 su bardağı su 1 su bardağı un 1 fiske tuz Krema materyalleri; 4 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 1 yemek kaşığı nişasta 4 yemek kaşığı un 2 adet yumurta sarısı 40 gram tereyağı 1 paket vanilya 1 fiske tuz 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler İç dolgu kreması için; Yarım litre süt 1 adet yumurta sarısı 1/4 (çeyrek) su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 200 ml krema (1 paket) Yarım yemek kaşığı tereyağı 1 paket vanilya Choux hamuru için; 250 ml su 100 gram tereyağ 2 gram tuz 5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Profiterol Tanımı İçin Materyaller Hamuru İçin; 1 su bardağı su 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı şeker 1 fiske tuz 250 gram tereyağı 3 adet yumurta Krema İçin; 2.5 su bardağı süt 1 çay bardağı şeker 2 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı un 1 dolu yemek kaşığı tereyağ Yarım paket krem şanti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Profiterol Tanımı (Gevrek Hamuru Enfes Sosuyla En Lezzetli) İçin Materyaller Hamuru için 1 su bardağı kaynar su 100 gram tereyağ 1 cimcik tuz 1 çay kaşığı şeker 1 su bardağı un 4 adet yumurta Kreması için 2.5 su bardağı süt 3 tepeleme yemek kaşığı un 1 adet yumurta sarısı 6 yemek kaşığı şeker 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Üst Alt