Son konular

Profiterol Tarifi (Gevrek Hamuru Enfes Sosuyla En Lezzetli)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Profiterol Tanımı (Gevrek Hamuru Enfes Sosuyla En Lezzetli) İçin Materyaller

Hamuru için
1 su bardağı kaynar su
100 gram tereyağ
1 cimcik tuz
1 çay kaşığı şeker
1 su bardağı un
4 adet yumurta
Kreması için
2.5 su bardağı süt
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
6 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
Vanilya
1 paket krem şanti (1 çay bardağı süt ile çırpalım)
Çikolata sosu için
3 su bardağı süt
2 silme yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
6 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
120 gram bitter çikolata (Ben kuvertür çikolata kullandım)

Profiterol Tanımı (Gevrek Hamuru Enfes Sosuyla En Lezzetli) Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamurumuz için ;Tenceremize kaynar suyumuzu dökelim.
Tereyağımızı atıp eritelim.
Tuz ve şekerini koyalım.
Daha sonra unu dökelim ve pütürleşmeden süratlice eze eze pişirelim ve soğumaya bırakalım orta ara karıştıralım ki üstü kurumasın.
Soğuyan hamurumuza tek tek yumurtalarımızı kıralım her kırdığımız yumurtadan sonra bir mikser yardımıyla uygunca yumurtaları yedirelim.
Pürüzsüz homojen bir kıvam alan hamurumuzu şayet vaktiniz varsa en az yarım saat buzdolabında bekletelim.
Daha sonra tepsimize ben tatlı kaşığı kullanarak hamurumu paylaştırdım.
Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında birinci 30 dk pişirelim.
Daha sonra 150 dereceye düşürüp 30 dk daha pişirelim.
Pişen hamurları fırını kapattıktan sonra 5 dk kadar daha içeride tutup çıkartalım ve soğumaya bırakalım.
Kreması için ;Süt, un, yumurta ve şekeri tencereye alıp pişirelim.
Altını kapattıktan sonra yağ ve vanilyasını koyup soğumaya alalım ağır bir kıvam olan kremamızı daima karıştırarak soğutalım.
Çırpılmış kremamızı soğuyan kremaya ekleyip güzelce çırpalım.
Çikolata sos için;Çikolata ve tereyağ hariç tüm materyalleri koyup pişirelim.
Altını kapatıp tereyağ ve çikolatayı ekleyelim eriyene kadar karıştıralım ve çırpa çırpa soğutalım.
Hamurlarımızın içine kremasını doldurup çikolata sosuyla servis edelim.
Profiterol Tanımı (Gevrek Hamuru Enfes Sosuyla En Lezzetli) Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Profiterol Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 125 gram margarin yahut tereyağ 1 su bardağı su 1 su bardağı un 3 yumurta Kreması için; 3 su bardağı süt 1 su bardağından bir parmak eksik şeker 1 su bardağından iki parmak eksik nişasta 1 yumurta sarısı 100 gram krema 1 paket vanilya 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
2
  • Soru
Enfes Profiterol Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 125 gr tereyağı 1 su bardağı su 3 adet yumurta 1 su bardağı un İç kreması için; 2,5 su bardağı süt 1çay bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı un 1 adet yumurta 1 paket vanilya 1 paket kremşanti Çikolata sosu için; 200gr bitter çikolata 200 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Profiterol Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı su 150 gram tereyağ 1 su bardağı un 5 adet yumurta 1 yemek kaşığı şeker 1 cimdik tuz Kreması için; 3 su bardağı süt 100 g tereyağ 1 çay bardağı un 1 çay bardağı şeker 1 paket vanilya Çikolata sosu; 2 su bardağı süt 2 yemek kaşığı nişasta 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Enfes Bir Lezzet Profiterol Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için ; 1 paket sana yağı 2 su bardağı un 2 su bardağı su 6 orta boy yumurta Kreması ; 6 su bardağı süt 1.5 su bardağı un 2.5 su bardağı toz şeker 2 paket vanilin 1 paket sade krem şanti Üzerindeki sos için ; 1 paket çikolata sosu 2.5 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Profiterol (Orjinal) Tanımı İçin Gereçler Hamuru için: 125 gram tuzsuz tereyağ 1.5 su bardağı olağan su 1 su bardağı ve 1 yemek kaşığı un 1 paket vanilya 4 adet yumurta (tek eklenecek) Kreması için: 4 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 5 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı buğday nişastası 1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt