Profiterol (Tüm Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Gereçler
Çikolatalı sos;
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
5 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı kakao
30 gram bitter çikolata ( dilerseniz )
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Krema;
3 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
4,5 yemek kaşığı un
2 paket vanilya
Hamur için;
1 su bardağı su
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz
100 gram tereyağ
4 adet orta uzunluk yumurta
Profiterol (Tüm Püf Noktalarıyla) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle çikolata sos ile başlayalım; Derin bir tencereye çikolata ve sıvı yağ hariç tüm gereçleri alıp çırpalım daha sonra ocağa alalım ve göz göz olana kadar kaynatalım.
Akabinde ocaktan alır almaz sıvı yağ ve çikolatasını ekleyip çırpalım.
Soğuyana kadar orta ara karıştıralım ki üstü kaymaklanmasın ayrıyeten soğuyup dolaba girince kıvamı tam oluyor ne eksik ne fazla lakin sizlere çok koyu gelirse ocaktan alır almaz süt ek edip karıştırabilirsiniz.
Artık sıra kremada, krema içinde vanilya hariç tüm gereçleri derin bir tencereye alıp karıştıralım ve ocağa alalım göz göz kaynamaya başlayınca ocaktan alalım ve vanilyalarını ekleyip karıştıralım, bunu da soğuyana kadar orta ara karıştıralım.
Şimdi sıra hamura geçelim hamur en önmeli kısmı;öncelikle derin bir tencereye bir bardak suyumuzu alıp kaynatalım, kaynayınca içine bir tutam tuzu şekeri ve tereyağını alalım, tereyağda eriyince içine unu boşaltıp süratli hızlı karıştıralım ve düzgünce toparlanmasını sağlayalım.
Akabinde ocaktan alıp soğumaya bırakalım soğuyan hamurun içine önce bir tane yumurta kırıp mikser ile çırpalım dört tane yumurtayı bu şekilde teker teker kırıp çırpalım burda ki amaç hamurun kıvam aldığını gördüğümüz de yumurtayı eksiltmek, ya üç tane yada dördün hepsi girecektir. Onu tek tek kırıp çırpınca ayarlamanız lazım.
Daha sonra sıkma torbasına hamurumuzu alıp orta boyutta yuvarlaklar elde edelim ve önceden ısıtılmış 250 derece fırınımızın ayarını 175 dereceye düşürelim ve pişene kadar katiyetle lakin muhakkak fırını açmayalım diğer türlü açılırsa şişliği iner ve içini dolduramazsınız.
Üstü terlemeye başlayacak terleme bittikten sonra da hafif kızarmaya başlayacak pembeleşince fırından alıp birinci sıcaklığı geçtimi içini kremamız ile dolduralım.
Akabinde çikolata sos ve afiyet olsun
Çikolatalı sos;
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
5 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı kakao
30 gram bitter çikolata ( dilerseniz )
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Krema;
3 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
4,5 yemek kaşığı un
2 paket vanilya
Hamur için;
1 su bardağı su
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz
100 gram tereyağ
4 adet orta uzunluk yumurta
Profiterol (Tüm Püf Noktalarıyla) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle çikolata sos ile başlayalım; Derin bir tencereye çikolata ve sıvı yağ hariç tüm gereçleri alıp çırpalım daha sonra ocağa alalım ve göz göz olana kadar kaynatalım.
Akabinde ocaktan alır almaz sıvı yağ ve çikolatasını ekleyip çırpalım.
Soğuyana kadar orta ara karıştıralım ki üstü kaymaklanmasın ayrıyeten soğuyup dolaba girince kıvamı tam oluyor ne eksik ne fazla lakin sizlere çok koyu gelirse ocaktan alır almaz süt ek edip karıştırabilirsiniz.
Artık sıra kremada, krema içinde vanilya hariç tüm gereçleri derin bir tencereye alıp karıştıralım ve ocağa alalım göz göz kaynamaya başlayınca ocaktan alalım ve vanilyalarını ekleyip karıştıralım, bunu da soğuyana kadar orta ara karıştıralım.
Şimdi sıra hamura geçelim hamur en önmeli kısmı;öncelikle derin bir tencereye bir bardak suyumuzu alıp kaynatalım, kaynayınca içine bir tutam tuzu şekeri ve tereyağını alalım, tereyağda eriyince içine unu boşaltıp süratli hızlı karıştıralım ve düzgünce toparlanmasını sağlayalım.
Akabinde ocaktan alıp soğumaya bırakalım soğuyan hamurun içine önce bir tane yumurta kırıp mikser ile çırpalım dört tane yumurtayı bu şekilde teker teker kırıp çırpalım burda ki amaç hamurun kıvam aldığını gördüğümüz de yumurtayı eksiltmek, ya üç tane yada dördün hepsi girecektir. Onu tek tek kırıp çırpınca ayarlamanız lazım.
Daha sonra sıkma torbasına hamurumuzu alıp orta boyutta yuvarlaklar elde edelim ve önceden ısıtılmış 250 derece fırınımızın ayarını 175 dereceye düşürelim ve pişene kadar katiyetle lakin muhakkak fırını açmayalım diğer türlü açılırsa şişliği iner ve içini dolduramazsınız.
Üstü terlemeye başlayacak terleme bittikten sonra da hafif kızarmaya başlayacak pembeleşince fırından alıp birinci sıcaklığı geçtimi içini kremamız ile dolduralım.
Akabinde çikolata sos ve afiyet olsun