Son konular

Profiterol

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gram tereyağı yahut margarin
3 adet yumurta
Kreması için;
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta (şart değil)
1 paket vanilya
Üzeri için
1 paket hazır çikolata sosu

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak profiterolün hamurunu hazırlayalım. küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek yeterlice karıştırın. 2-3 dakika karışımı daima karıştırarak pişirin.
Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin. Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor lakin bu noktada değerli bir detay var.
Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini güzelce yedirmeden öbür yumurtayı kırmayın. Yumurtaları hamura güzelce yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk.
Bu kısım biraz yorucu oluyor fakat hamurun kabarması için yeterlice karıştırmış olmanız gerekiyor. Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin.
hamurlarımızı pişirelim. yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alarak ortalarında 2-3 cm boşluk bulunmasına dikkat edin.
Önceden 180 derecede ısıttığımız fırına hamuru sürün. Üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyorsunuz.
Profiterol kremasını hazırlayalım. hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayın. Vanilya hariç başka gereçleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyerek karıştırın.
Kremayı profiterol hamurlarına dolduralım. profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin.
Tatlımızın üzerine çikolata sosu gezdirelim. tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu ya da benmari metodu erittiğiniz çikolatayı gezdirin.
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt