Son konular

Profiterol

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

İç dolgu kreması için;
Yarım litre süt
1 adet yumurta sarısı
1/4 (çeyrek) su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
200 ml krema (1 paket)
Yarım yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Choux hamuru için;
250 ml su
100 gram tereyağ
2 gram tuz
5 gram şeker
150 gram un
4 yumurta
Çikolatalı sos için;
500 ml süt
1,5 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
3,5 yemek kaşığı toz şeker
80 gram çikolata (Sütlü yahut bitter)
1 yemek kaşığı tereyağı

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, un, nişasta, şeker, yumurta sarısı çırpıp kaynatıyoruz. Kaynayınca altını kapatıp, vanilya ve tereyağını koyup karıştırıyoruz.
Üzerini streç sinemayla temas edecek biçimde kaplayıp soğumaya bırakıyoruz. Düzgünce soğuduktan sonra kremayı ekleyip çırpıyoruz.
Sıkma torbasına doldurup iç dolgusunu sıkabilirsiniz.
Su, tereyağ, şeker ve tuzu tahta kaşıkla karıştırarak eritiyoruz. Yaklaşık 30 saniye kadar kaynayınca unu koyuyoruz ve tahta kaşıkla ezip uygunca karıştırıyoruz.
Hamurun birinci sıcaklığı çıktıktan sonra yumurtaları tek tek ekleyip çırpıyoruz. Hamur parlak ve pürüzsüz bir kıvam olunca sıkma torbasına alıyoruz.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dk pişiriyoruz. Daha sonra profiterolümüzü kürdan ile delip, fırını 175 dereceye indirip, 10 dk kadar daha pişiriyoruz.
Tereyağı ve çikolata hariç tüm materyalleri karıştırıyoruz.
Sürekli çırpıyoruz. Bir sefer kaynayınca tereyağı ve çikolataları ekleyip, soğuyana dek çırpıyoruz.
Not: Bu yarım ölçü ölçüye nazaran iki katını yapabilirsiniz.

Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Profiterol Pasta Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağ yada margarin 1 su bardağı su 1 su bardağı un Bir fiske tuz 3 adet yumurta Kreması için 3 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta Yarım çay bardağından 1 parmak fazla şeker 1 adet yumurta sarısı 1 paket vanilya 1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
Profiterol (Orjinal) Tanımı İçin Gereçler Hamuru için: 125 gram tuzsuz tereyağ 1.5 su bardağı olağan su 1 su bardağı ve 1 yemek kaşığı un 1 paket vanilya 4 adet yumurta (tek eklenecek) Kreması için: 4 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 5 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı buğday nişastası 1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Profiterol Tanımı İçin Materyaller 250 gram margarin (yarım paket) 1 su bardağı su 3 adet yumurta (yumurtalar orta boy) 1 su bardağı un Kreması için ; 2 su bardağı süt 5 yemek kaşığı şeker 3 yemek kaşığı un 1 pk vanilya 1 yemek kaşığı nişasta Üzerinin çikolata sosusunu hazır soslardan kullandım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
  • Soru
Profiterol (Rekor Kıran Lezzet Bombası) Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağ (margarin de olur) 1 su bardağı un 1 su bardağı su 3 adet yumurta (küçükse 4 yumurta) 1 çay kaşığı şeker Çay kaşığının ucuyla tuz Kreması ; 4 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 1 yemek kaşığı nişasta 4 yemek kaşığı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Profiterol Tanımı İçin Gereçler 200 gram tereyağı 5 adet yumurta 1 su bardağı su 2 adet kesme şeker 1 fiske tuz 1 paket vanilya şekeri Un yaklaşık 1, 5 ila 2 su bardağı Muhallebisi için 3 su bardağı süt 1,5 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya şekeri 100 grm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Üst Alt