Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gram margarin
3 adet yumurta
Kreması için:
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1/2 (yarım) su bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1/2 (yarım) paket krema
1 yemek kaşığı labne
Üzeri için:
1 paket çikolata sosu (paketin arkasındaki tarife göre yapılmış)
1/2 (yarım) paket krema
1/2 (yarım) paket bitter çikolata
Süslemek için:
Toz fıstık
Antep fıstığı
Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuz için su ve yağı tenceremize alıp ocakta birbirine karışmasını sağlayalım.
Üzerine, unumuzu ekleyerek iyice karıştıralım. Bir kaç dakika pişirdikten sonra tenceremizi ocaktan alıp hamurumuzu soğutalım.
Soğuyan hamura teker teker yumurtaları ekleyerek yedirelim ve hamurumuzu sıkma torbamıza alalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize hamurlarımızdan sıkarak önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımızda kapağını hiç açmadan (açarsak hamurlarımız kabarmaz söner) yaklaşık yarım saat pişirelim.
Profiterol hamurlarımız pişirirken kreması için bütün malzemelerimizi tenceremize alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
Çikolata sosunuda paketin arkasında yazan tarife göre hazırlayalım kremayı be çikolatayıda ekleyip pişirip soğutalım.
Fırından alıp soğuttuğumuz profiterollerimizin altından delip içine sıkma torbasına koyduğumuz muhallebiden sıkarak hepsi dolana kadar bu işleme devam edelim.
Servis edeceğimiz kabımıza koyup üzerine çikolata sosumuzdan döküp dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim afiyet olsun
Profiterol Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gram margarin
3 adet yumurta
Kreması için:
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1/2 (yarım) su bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1/2 (yarım) paket krema
1 yemek kaşığı labne
Üzeri için:
1 paket çikolata sosu (paketin arkasındaki tarife göre yapılmış)
1/2 (yarım) paket krema
1/2 (yarım) paket bitter çikolata
Süslemek için:
Toz fıstık
Antep fıstığı
Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuz için su ve yağı tenceremize alıp ocakta birbirine karışmasını sağlayalım.
Üzerine, unumuzu ekleyerek iyice karıştıralım. Bir kaç dakika pişirdikten sonra tenceremizi ocaktan alıp hamurumuzu soğutalım.
Soğuyan hamura teker teker yumurtaları ekleyerek yedirelim ve hamurumuzu sıkma torbamıza alalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize hamurlarımızdan sıkarak önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımızda kapağını hiç açmadan (açarsak hamurlarımız kabarmaz söner) yaklaşık yarım saat pişirelim.
Profiterol hamurlarımız pişirirken kreması için bütün malzemelerimizi tenceremize alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
Çikolata sosunuda paketin arkasında yazan tarife göre hazırlayalım kremayı be çikolatayıda ekleyip pişirip soğutalım.
Fırından alıp soğuttuğumuz profiterollerimizin altından delip içine sıkma torbasına koyduğumuz muhallebiden sıkarak hepsi dolana kadar bu işleme devam edelim.
Servis edeceğimiz kabımıza koyup üzerine çikolata sosumuzdan döküp dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim afiyet olsun
Profiterol Tarifi Fotoğraflı Yapılışı