Son konular

Profiterol

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için
125 gram margarin
1 su bardağı su
1 su bardağı un
3 adet yumurta
Kreması için
2.5 su bardağı süt
1 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Üzeri için
2.5 su bardağı süt
Çikolata sosu
Fındık, fıstık, ceviz

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuz için yağımız ve suyumuzu küçük bir tencereye alıp kaynayana kadar bekleyelim, sonra unu ilave edip 2 3 dk pişirelim.
Ocağın altını kapatıp 15 dk soğumasını sağlayalım.
Daha sonra yumurtaları teker teker hamura yedirelim.
10 dk dinlendirip yağlı kağıt serilmiş tepsimize kaşık yardımıyla aralıklı olarak ceviz büyüklüğünde parçalar koyalım.
180 derece ısınmış fırında 30 dk kızarana kadar pişirelim.
Daha sonra muhallebi için vanilya hariç malzemelerimizi tencereye koyalım ve kıvam alana kadar pişirelim vanilyayı da ilave edip ocaktan alalım.
Çikolata sosumuzu da hazırlayıp soğumaya bırakalım.
Pişen hamurlarımızın içine bi kenarından krema torbasının ince ucuyla kremamızı sıkalım. Hepsi bitince çikolata sosumuzu dökelim ve süsleyelim. Afiyet olsun
Profiterol Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt