Son konular

Profiterol

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Profiterol Tanımı İçin Gereçler

Kreması için ;
2.5 bardak süt
Yarım su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket beyaz çikolata (İsteğe bağlı lakin bu türlü daha hoş oluyor )
Hamuru için ;
1 su bardağı su
125 gram margarin yahut tereyağı
1 su bardağı un
3 adet yumurta (Küçükse 4)
Çikolata sos için ;
1 paket sıvı krema
200 gr çikolata
(krema kaynama noktasına gelene kadar ocakta ısıtılır daha sonra çikolatalar eklenir ve çikolatalar eriyene kadar karıştırılır)

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel kremayı yapmakla başlıyoruz. Bunun için un,süt,yumurta,şekeri bir tencereye alıp karıştırıyoruz.
Göz göz olup kaynayınca altını kapatıp vanilya ve beyaz çikolatayı ekleyip karıştırıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
Daha sonra hamuru için su ve yağı bir tencereye alıyoruz kaynayıp yağ eridiğinde bir bardak unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Bir çırpma kabına alıp teker teker yumurtaları ekliyoruz ve çırpıyoruz.
Bir krema sıkma poşetine alıp istediğimiz büyüklüklerde hamuru sıkıyoruz.
150 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Daha sonra içleri hazırlamış olduğumuz krema ile doldurup. Yukarda materyal kısmında çikolatalı ganaj sosu tanım ettiğim üzere hazırlayım üzerine döküyoruz dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Tam Ölçülü Profiterol Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı su 1 su bardağı un 100 gram tereyağı 1 çay kaşığı tozşeker 1 çimdik tuz 3 adet yumurta Kreması için; 4 su bardağı süt 1 su bardağı tozşeker 1 yemek kaşığı nişasta 4 yemek kaşığı un 1 adet yumurta sarısı 1 paket vanilya Çikolata sos için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için : 125 gram tereyağı 1 su bardağı su 1 su bardağı un 3 adet yumurta Kreması için: 2 buçuk su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 1 buçuk çay bardağı toz şeker 1 adet yumurta 1 adet vanilya Çikolata sosu: 1 paket sıvı krema(200 ml) 160 gram çikolata...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Profiterol Pasta Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağ yada margarin 1 su bardağı su 1 su bardağı un Bir fiske tuz 3 adet yumurta Kreması için 3 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta Yarım çay bardağından 1 parmak fazla şeker 1 adet yumurta sarısı 1 paket vanilya 1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler Hamur gereçleri; 4 adet yumurta 125 gram margarin 1 su bardağı su 1 su bardağı un 1 fiske tuz Krema materyalleri; 4 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 1 yemek kaşığı nişasta 4 yemek kaşığı un 2 adet yumurta sarısı 40 gram tereyağı 1 paket vanilya 1 fiske tuz 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Profiterol Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı su 1.5 su bardağı un 1 tutam tuz 1 tatlı kaşığı şeker 125 gram margarin 3 yahut 4 orta uzunluk yumurta Kreması için 3 su bardağı süt 4 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı nişasta 1 su bardağı şeker 1 yumurta 150 gram labne peynir Vanilya Profiterol Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt