Son konular

Profiterol

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Profiterol Tanımı İçin Materyaller

Hamuru İçin;
1 su bardağı su
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı şeker
1 fiske tuz
250 gram tereyağı
3 adet yumurta
Krema İçin;
2.5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
Yarım paket krem şanti
Vanilya özü
Üzeri İçin;
Çikolata sosu (droetker kullandım)
Çikolata kesimleri
Antep fıstığı

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel çikolata sosumuzu tarife uygun yapalım ve soğumasını sağlayalım.
Daha sonra hamurumuza geçelim. Tereyağ, su, şeker ve tuzu tencereye alalım .
Kaynamaya başlayınca altını kısalım ve unumuzu ekleyip daima karıştıralım ki topaklanmasın.
Hamur kıvamına gelinceye kadar 2 dk kadar kısık ateşte pişirelim.
Daha sonra öbür bir kaba aktaralım. Bu evrede mikser kullanmamız işimizi kolaylaştıracaktır. Hamur ne soğuk ne sıcak olmalı.
Yumurtalarımızı tek tek yedirecek ekliyoruz. Mikserle çırpmaya devam ederek. Hamur yapış yapış olacak katı olmamalı. Şayet kıvamı katı olursa çekinmeden bir yumurta daha ekleyebilirsiniz.
Hamurumuzu sıkma torbasına alıyoruz. (Sıkma torbanız yok ise kaşıkla yapabilirsiniz. )
Aralıklı biçimde yuvarlak formlar veriyoruz hamur iki katına çıkıyor lütfen dikkat edin. Bu ortada fırınımızı 180° ye ayarlayalım.
Isıttığımız fırında 30-35 dk altın sarısı olana kadar pişirelim. Ve fırınımızı kapatalım bir 10 dk kadar fırında bırakalım ki sönmesinler.
Bu sırada kremamızı yapıyoruz krem şanti ve tereyağ hariç tüm materyalleri tenceremize alıp çırpıcı ile karıştırıyoruz.
Kıvam almaya başladığında ocağın altını kısalım.
Tereyağ ve krem şantiyi ekleyerek karıştıralım altını kapatalım soğuması için diğer kaba aktaralım.
Soğuduktan sonra sıkma torbasına alalım ve profiterol hamurlarımızla buluşturalım. Üzerine çikolata sosumuzu gezdirip servis edelim. Afiyetler olsun
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Profiterol (Orjinal) Tanımı İçin Gereçler Hamuru için: 125 gram tuzsuz tereyağ 1.5 su bardağı olağan su 1 su bardağı ve 1 yemek kaşığı un 1 paket vanilya 4 adet yumurta (tek eklenecek) Kreması için: 4 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 5 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı buğday nişastası 1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Profiterol (Rekor Kıran Lezzet Bombası) Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağ (margarin de olur) 1 su bardağı un 1 su bardağı su 3 adet yumurta (küçükse 4 yumurta) 1 çay kaşığı şeker Çay kaşığının ucuyla tuz Kreması ; 4 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 1 yemek kaşığı nişasta 4 yemek kaşığı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler İç dolgu kreması için; Yarım litre süt 1 adet yumurta sarısı 1/4 (çeyrek) su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 200 ml krema (1 paket) Yarım yemek kaşığı tereyağı 1 paket vanilya Choux hamuru için; 250 ml su 100 gram tereyağ 2 gram tuz 5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Profiterol Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 125 gram margarin yahut tereyağ 1 su bardağı su 1 su bardağı un 3 yumurta Kreması için; 3 su bardağı süt 1 su bardağından bir parmak eksik şeker 1 su bardağından iki parmak eksik nişasta 1 yumurta sarısı 100 gram krema 1 paket vanilya 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
2
  • Soru
Çikolata Soslu Profiterol (Sönmeyen Mükemmel Kıvam) Tarifi İçin Malzemeler 4 adet yumurta (büyükse 3 yeterli ) 125gr tereyağ 1 su bardağı su 1 su bardağı un 1 fiske tuz 1 tatlı kaşığı şeker Kreması için 2,5 su bardağı süt 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Üst Alt