Son konular

Profiterol

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

Hamur gereçleri;
4 adet yumurta
125 gram margarin
1 su bardağı su
1 su bardağı un
1 fiske tuz
Krema materyalleri;
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
40 gram tereyağı
1 paket vanilya
1 fiske tuz
1 paket toz kremşanti
Üzeri için;
Çikolata sosu
2-2,5 su bardağı süt
2-3 yemek kaşığı çokokrem

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Profiterol hamuru yapılışı için; su, tuz ve margarini bir tencereye koyup, margarin eriyip, su kaynayana kadar karıştıralım.
Margarin eridikten sonra unu ek edip 4-5 dakika kadar kavuralım, kenara alıp, soğumaya bırakalım.
İyice soğuyan hamurumuza teker teker yumurtalarımızı kırıp mikser yardımıyla çırpalım.
Önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında 25-30 dakika kapağını hiç açmadan üzeri kızarana kadar pişirelim.
Krema yapılışı için; ocağın altını açmadan tenceremize un, nişasta, şeker ve tuzumuzu koyup karıştıralım.
Süt, su ve yumurta sarılarımızı ek edip, ocağın altını açalım kaynayana kadar daima karıştırarak pişirelim.
Ocağın altını kapatıp vanilya ve tereyağını ek edip, karıştıralım, soğumaya bırakalım.
İyice soğuyan kremaya kremşantiyi ek edip mikser yardımıyla çırpalım.
Buzdolabında en az 2 saat dinlendirelim.
Çikolata sosu yapılışı için; çikolata sosunu ve sütü sos tenceresine koyup pişirelim.
Çikolata sosu piştikten sonra ocaktan alıp içine çokokremi ekleyip, karıştıralım.
Profiterol toplarının yan kısmından bir delik açıp sıkma torbasına doldurduğunuz kremayı içine sıkıp servis tabağına alalım.
Üzerine çikolata sosundan döküp servis edelim. Deneyen herkese afiyet olsun
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt