Son konular

Profiterol

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için :
125 gram tereyağı
1 su bardağı su
1 su bardağı un
3 adet yumurta
Kreması için:
2 buçuk su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 buçuk çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 adet vanilya
Çikolata sosu:
1 paket sıvı krema(200 ml)
160 gram çikolata

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su ve tereyağını birlikte kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra üzerine bir su bardağı un ekleyip 3 dakika karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Hamur soğuduktan sonra teker teker 3 yumurta ekleyip her bir yumurta eklememizde çırpıyoruz.
Kreması için;vanilya hariç tüm materyalleri karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra ocaktan alıp vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
Çikolata sosu için, kremayı ocakta ısıtıp çikolatayı ekleyip eritiyoruz.
Kaşık yardımıyla yuvarlak hale getirdiğimiz hamurları tepsiye dizip evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişiriyoruz.
Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan profiterol hamurunun içini hazırladığımız kremalarla doldurup üzerine çikolata sosunu döküyoruz.
Afiyet olsun

Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Profiterol Tanımı İçin Gereçler Kreması için ; 2.5 bardak süt Yarım su bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 1 adet yumurta 1 paket vanilya 1 paket beyaz çikolata (İsteğe bağlı lakin bu türlü daha hoş oluyor ) Hamuru için ; 1 su bardağı su 125 gram margarin yahut tereyağı 1 su bardağı un 3 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler Hamur için; 1 buçuk su bardağı su 1 su bardağı un (200ml) 150 gram margarin 3 adet yumurta Kreması için; 2 su bardağı süt Yarım su bardağı şeker 3 yemek kaşığı tepeleme un 1 adet yumurta sarısı Yarım yemek kaşığı margarin Çikolata sos için; 200 ml sıvı krema...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Profiterol (Rekor Kıran Lezzet Bombası) Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağ (margarin de olur) 1 su bardağı un 1 su bardağı su 3 adet yumurta (küçükse 4 yumurta) 1 çay kaşığı şeker Çay kaşığının ucuyla tuz Kreması ; 4 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 1 yemek kaşığı nişasta 4 yemek kaşığı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Profiterol Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı su 1.5 su bardağı un 1 tutam tuz 1 tatlı kaşığı şeker 125 gram margarin 3 yahut 4 orta uzunluk yumurta Kreması için 3 su bardağı süt 4 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı nişasta 1 su bardağı şeker 1 yumurta 150 gram labne peynir Vanilya Profiterol Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 125 gram tereyağı 1 su bardağı su 1 su bardağı un Yarım paket vanilya 1 çay kaşığı şeker 1 çimdik tuz 3 adet yumurta Kreması için; 2.5 su bardağı süt 1.5 çay bardağı şeker 1.5 yemek kaşığı un 1.5 yemek kaşığı nişasta 1 adet yumurta sarısı 1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt