Son konular

Profiterol

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için
125 gram margarin yada tereyağı
1 su bardağı su
1 su bardağı un
3 adet yumurta
Muhallebisi için
Yarım litre süt
1,5 çay bardağı şeker
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Üzeri için
Çikolata sos

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su ve margarini tencere koyup kaynatıyoruz.
Kaynayan yağlı suya unu ek edip 3-4 dakika karıştırarak pişiriyoruz. Pişen hamuru soğumaya bırakıyoruz.
Hamurumuz soğuduktan sonra yumurtaları tek tek kırıyoruz.
İlk yumurtayı kırıp güzelce yedirene kadar çırpıyoruz.
Sonra ikinci yumurtayı kırıyoruz yeterlice yedirene kadar çırpıyoruz.
Sonra üçüncü yumurtayı da kırıyoruz ve yapışık bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzu yağlı kağıt serili fırın tepsisine ister kaşıkla ister sıkma torbasıyla fındıktan az büyük kesimler halinde döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz.
Hamurlarımız pişerken muhallebimizi hazırlayalım.
Vanilya hariç bütün muhallebi gerecini tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz.
Kaynayıp kıvam alan muhallebimizi ocaktan indirip vanilyayı ekleyerek karıştırıyoruz.
Ara orta karıştırarak soğutuyoruz.
Çikolata sosumuzu da tanımına nazaran hazırlıyoruz.
Fırından çıkan bezler soğuduktan sonra içlerine muhallebi doldurup çikolata sosu dökerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun. .
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt