Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı su
150 gram tereyağ
1 su bardağı un
5 adet yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 cimdik tuz
Kreması için;
3 su bardağı süt
100 g tereyağ
1 çay bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
Çikolata sosu;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
Yarım çay bardağı şeker
80 gram çikolata
Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tenceremize suyu alalım, tereyağı ekleyelim pişsin.
Daha sonra şeker ve tuzu ekleyip karıştıralım.
Sonra unu da ekleyip karıştıralım.
Hamuru toparlayıp ocaktan alalım ve ılıdıktan sonra yumurtaları tek tek içine ekleyip çırpalım.
Daha sonra sıkma torbasına koyup yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize bezelerimizi sıkalım.
170 derecede pişirelim.
Kreması; Tereyağını eritelim, unu ekleyip 3,5 dakika kavuralım .
Süt ve şekeri ekleyip koyulaşana kadar pişirelim.
Daha sonra vanilin ekleyip soğumaya bırakalım ,arada karıştırın.
Çikolata sosu; Çikolata hariç bütün malzemeleri tenceremize alıp kısık ateşte pişirelim.
Fokurdamaya başladıktan sonra çikolatasını ekleyip iyice çırpalım, ara ara karıştırarak soğumasını sağlayalım.
Kremamızı bezelerin içine ekleyip sunum kabımıza alalım.
Üzerine soğumuş olan çikolata sosunu gezdirip dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
Profiterol Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı su
150 gram tereyağ
1 su bardağı un
5 adet yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 cimdik tuz
Kreması için;
3 su bardağı süt
100 g tereyağ
1 çay bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
Çikolata sosu;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
Yarım çay bardağı şeker
80 gram çikolata
Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tenceremize suyu alalım, tereyağı ekleyelim pişsin.
Daha sonra şeker ve tuzu ekleyip karıştıralım.
Sonra unu da ekleyip karıştıralım.
Hamuru toparlayıp ocaktan alalım ve ılıdıktan sonra yumurtaları tek tek içine ekleyip çırpalım.
Daha sonra sıkma torbasına koyup yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize bezelerimizi sıkalım.
170 derecede pişirelim.
Kreması; Tereyağını eritelim, unu ekleyip 3,5 dakika kavuralım .
Süt ve şekeri ekleyip koyulaşana kadar pişirelim.
Daha sonra vanilin ekleyip soğumaya bırakalım ,arada karıştırın.
Çikolata sosu; Çikolata hariç bütün malzemeleri tenceremize alıp kısık ateşte pişirelim.
Fokurdamaya başladıktan sonra çikolatasını ekleyip iyice çırpalım, ara ara karıştırarak soğumasını sağlayalım.
Kremamızı bezelerin içine ekleyip sunum kabımıza alalım.
Üzerine soğumuş olan çikolata sosunu gezdirip dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
Profiterol Tarifi Fotoğraflı Yapılışı