Son konular

Profiterol

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Profiterol Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı su
1.5 su bardağı un
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı şeker
125 gram margarin
3 yahut 4 orta uzunluk yumurta
Kreması için
3 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 yumurta
150 gram labne peynir
Vanilya

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Su ,margarin, şeker ve tuzu tencereye alıp kaynatıyoruz.
Kaynayınca ocaktan alıp unu içine ek edip çırpıcıyla süratlice karıştırıyoruz.
Ocağa tekrar alıp altını kısıyoruz. Devamlı karıştırıyoruz.
Tencerenin tabanına yapışmaya başlayınca hamur hazır demektir ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Büsbütün soğuduktan sonra içine teker teker ve en az 1 yahut 2 dakika aralıklarla yumurtayı kırıyoruz.
Sıkma torbasında sıkılacak kıvamda gelince yumurta eklemeyi bırakıyoruz. Ben 4 yumurta ekledim. Fakat bazen 3 yumurtayla da kıvamı bulduğum oldu.
Krema için evvel 1 bardak süt ve şekeri ocağa alıp kaynatıyoruz.
Kalan 2 bardak sütü unu yumurtayı çırpıp kaynayan sütten kepçe ile ek ediyoruz.
Bir süzgeçten geçirip kaynayan süte tamamını ekleyip kısık ocakta devamlı karıştırarak kaynatıyoruz.
Kaynayan kremayı ocaktan alıyoruz.
Birinci sıcağı çıkınca içine labneyi ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Mümkünse 1 gün evvelden yapıp dolapta ağzı kapalı bekletin.
Soğuyan kremayı tekrar soğuyan profiteroller le buluşturma vakti. İster ince üçlü duy ile isterseniz de ortadan ikiye keserek kremayı sıkın.
Servis edeceğiniz tabağa yerleştirin.
Hazır paket çikolata sosunu pişirip soğutun. Hazırladığınız profiterollerin üzerine dokun.
Çikolata sosu döktükten çabucak sonra tüketmenizi öneririm. Sos yumuşatır zira.
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Profiterol Tanımı İçin Materyaller 250 gram margarin (yarım paket) 1 su bardağı su 3 adet yumurta (yumurtalar orta boy) 1 su bardağı un Kreması için ; 2 su bardağı süt 5 yemek kaşığı şeker 3 yemek kaşığı un 1 pk vanilya 1 yemek kaşığı nişasta Üzerinin çikolata sosusunu hazır soslardan kullandım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
  • Soru
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için : 125 gram tereyağı 1 su bardağı su 1 su bardağı un 3 adet yumurta Kreması için: 2 buçuk su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 1 buçuk çay bardağı toz şeker 1 adet yumurta 1 adet vanilya Çikolata sosu: 1 paket sıvı krema(200 ml) 160 gram çikolata...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler Hamur için; 1 buçuk su bardağı su 1 su bardağı un (200ml) 150 gram margarin 3 adet yumurta Kreması için; 2 su bardağı süt Yarım su bardağı şeker 3 yemek kaşığı tepeleme un 1 adet yumurta sarısı Yarım yemek kaşığı margarin Çikolata sos için; 200 ml sıvı krema...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için 125 gram margarin yada tereyağı 1 su bardağı su 1 su bardağı un 3 adet yumurta Muhallebisi için Yarım litre süt 1,5 çay bardağı şeker 3 tepeleme yemek kaşığı un 1 adet yumurta 1 paket vanilya Üzeri için Çikolata sos Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Pastane Usulü Profiterol (Pişman Olmazsınız) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı su 1 su bardağı un 125 gram tereyağı veya margarin 3 adet yumurta (Yumurtalar küçük ise 4 adet) Profiterol kreması için; 2,5 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 1,5 çay bardağı şeker 1 adet yumurta 1 paket vanilya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt