Profiterol Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı su
1.5 su bardağı un
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı şeker
125 gram margarin
3 yahut 4 orta uzunluk yumurta
Kreması için
3 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 yumurta
150 gram labne peynir
Vanilya
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Su ,margarin, şeker ve tuzu tencereye alıp kaynatıyoruz.
Kaynayınca ocaktan alıp unu içine ek edip çırpıcıyla süratlice karıştırıyoruz.
Ocağa tekrar alıp altını kısıyoruz. Devamlı karıştırıyoruz.
Tencerenin tabanına yapışmaya başlayınca hamur hazır demektir ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Büsbütün soğuduktan sonra içine teker teker ve en az 1 yahut 2 dakika aralıklarla yumurtayı kırıyoruz.
Sıkma torbasında sıkılacak kıvamda gelince yumurta eklemeyi bırakıyoruz. Ben 4 yumurta ekledim. Fakat bazen 3 yumurtayla da kıvamı bulduğum oldu.
Krema için evvel 1 bardak süt ve şekeri ocağa alıp kaynatıyoruz.
Kalan 2 bardak sütü unu yumurtayı çırpıp kaynayan sütten kepçe ile ek ediyoruz.
Bir süzgeçten geçirip kaynayan süte tamamını ekleyip kısık ocakta devamlı karıştırarak kaynatıyoruz.
Kaynayan kremayı ocaktan alıyoruz.
Birinci sıcağı çıkınca içine labneyi ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Mümkünse 1 gün evvelden yapıp dolapta ağzı kapalı bekletin.
Soğuyan kremayı tekrar soğuyan profiteroller le buluşturma vakti. İster ince üçlü duy ile isterseniz de ortadan ikiye keserek kremayı sıkın.
Servis edeceğiniz tabağa yerleştirin.
Hazır paket çikolata sosunu pişirip soğutun. Hazırladığınız profiterollerin üzerine dokun.
Çikolata sosu döktükten çabucak sonra tüketmenizi öneririm. Sos yumuşatır zira.
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı su
1.5 su bardağı un
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı şeker
125 gram margarin
3 yahut 4 orta uzunluk yumurta
Kreması için
3 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 yumurta
150 gram labne peynir
Vanilya
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Su ,margarin, şeker ve tuzu tencereye alıp kaynatıyoruz.
Kaynayınca ocaktan alıp unu içine ek edip çırpıcıyla süratlice karıştırıyoruz.
Ocağa tekrar alıp altını kısıyoruz. Devamlı karıştırıyoruz.
Tencerenin tabanına yapışmaya başlayınca hamur hazır demektir ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Büsbütün soğuduktan sonra içine teker teker ve en az 1 yahut 2 dakika aralıklarla yumurtayı kırıyoruz.
Sıkma torbasında sıkılacak kıvamda gelince yumurta eklemeyi bırakıyoruz. Ben 4 yumurta ekledim. Fakat bazen 3 yumurtayla da kıvamı bulduğum oldu.
Krema için evvel 1 bardak süt ve şekeri ocağa alıp kaynatıyoruz.
Kalan 2 bardak sütü unu yumurtayı çırpıp kaynayan sütten kepçe ile ek ediyoruz.
Bir süzgeçten geçirip kaynayan süte tamamını ekleyip kısık ocakta devamlı karıştırarak kaynatıyoruz.
Kaynayan kremayı ocaktan alıyoruz.
Birinci sıcağı çıkınca içine labneyi ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Mümkünse 1 gün evvelden yapıp dolapta ağzı kapalı bekletin.
Soğuyan kremayı tekrar soğuyan profiteroller le buluşturma vakti. İster ince üçlü duy ile isterseniz de ortadan ikiye keserek kremayı sıkın.
Servis edeceğiniz tabağa yerleştirin.
Hazır paket çikolata sosunu pişirip soğutun. Hazırladığınız profiterollerin üzerine dokun.
Çikolata sosu döktükten çabucak sonra tüketmenizi öneririm. Sos yumuşatır zira.
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı