Profiterol

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Profiterol Tanımı İçin Materyaller
125 gram margarin yahut tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı su
3 adet yumurta
Krema için;
2.5 lt süt
3 yemek kaşığı un
1.5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
Üzeri için;
Hazır çikolatalı sos yahut konutta hazırladığınız çikolatalı sosu da kullanabilirsiniz

Profiterol Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağını eritip su ve unu ekleyip 5 dk kavurup ocağı kapatalım .
Hamur büsbütün soğuduktan sonra 1. yumurtayı kırıp hamura düzgünce yedirelim 2. ve 3. Yumurtayı da tıpkı biçimde tek tek kıralım.
İster sıkma torbasıyla ister kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde tepsiye aralıklı dizelim.
180 derecede 40 dk pişirelim.
Krema için olan gereçleri vanilya hariç kaynatalım.
Kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyip orta ara karıştırarak soğutalım .
Çikolata sosunu ardında yazan tarife nazaran yapalım.
Pişen profiterolleri ikiye kesip ortalarına kremadan dolduralım ve en son üzerine çikolatalı sosu döküp servis edelim.
Afiyet olsun
 
Üst Alt