Son konular

Profiterol

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Profiterol Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için;
125 gram margarin yahut tereyağ
1 su bardağı su
1 su bardağı un
3 yumurta
Kreması için;
3 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 su bardağından iki parmak eksik nişasta
1 yumurta sarısı
100 gram krema
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
Çikolata sosu için;
Hazır çikolata sosu
Ölçüde yazan ölçü kadar süt

Profiterol Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için su ve tereyağ tencereye alınır.
Tereyağ eriyip kaynayana kadar beklenir ve unu ek edilir.
2-3 dk un kavurulur ve ocaktan alınır.
15 dk kadar soğuması için beklenir ve yumurtalar birer birer hamura eklenip karıştırılır.
Bu evre da yumurtaları tek tek ekleyip karıştırmak hamurumuzun kabarması için çok değerli.
Yumurtaları eklediğimiz hamurumuz kaşığa yapışan cıvık bir hamur olacaktır.
5 dk kadar dinlendirdikten sonra sıkma torbasına alınır ve tepsiye sıkılır.
Dilerseniz bu evre yemek kaşığı da kullanabilirsiniz.
180 derece evvelden ısıtılmış fırında pişene kadar bekletilir.
Kreması için krema, tereyağ, vanilya hariç bütün materyalleri tenceremize döküyoruz ve kıvam alınca altını kapatıp tereyağ ve vanilyamızı ekliyoruz.
Öbür bi kaba aktarıp üstünü streçle kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan kremamızı mikserden geçirip kremamızı ekliyoruz ve hamurlarımızın içine sıkıyoruz.
Çikolata sosuyla buluşturuyoruz
Afiyet olsun
 

Similar threads

  • Soru
Profiterol Tanımı (Gevrek Hamuru Enfes Sosuyla En Lezzetli) İçin Materyaller Hamuru için 1 su bardağı kaynar su 100 gram tereyağ 1 cimcik tuz 1 çay kaşığı şeker 1 su bardağı un 4 adet yumurta Kreması için 2.5 su bardağı süt 3 tepeleme yemek kaşığı un 1 adet yumurta sarısı 6 yemek kaşığı şeker 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Tam Kıvamında Profiterol Tarifi İçin Malzemeler Çikolatalı sos için; 4 su bardağı süt Yarım su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı kakao 80 gram sütlü çikolata 1 tatlı kaşığı tereyağı Krema için; 3 su bardağı süt 1 yumurta sarısı (Beyazını hamurunda kullanacağız) 1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Profiterol Pasta Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağ yada margarin 1 su bardağı su 1 su bardağı un Bir fiske tuz 3 adet yumurta Kreması için 3 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta Yarım çay bardağından 1 parmak fazla şeker 1 adet yumurta sarısı 1 paket vanilya 1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
Profiterol Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için 125 gram margarin 1 su bardağı su 1 su bardağı un 3 adet yumurta Kreması için 2.5 su bardağı süt 1 adet yumurta Yarım su bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 1 paket vanilya Üzeri için 2.5 su bardağı süt Çikolata sosu Fındık, fıstık, ceviz Profiterol...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Profiterol Tanımı İçin Materyaller Hamuru için 125 gr tereyağ 1 su bardağı su 1 su bardağı un 3 büyük yumurta (küçükse 4) Kreması için; 500 ml süt 1/2 (yarım) su bardağı un 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker 1 adet yumurta sarısı 1 paket vanilya Çikolata sosu için 300 ml krema 250...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
Üst Alt