Profiterol Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
125 gram margarin yahut tereyağ
1 su bardağı su
1 su bardağı un
3 yumurta
Kreması için;
3 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 su bardağından iki parmak eksik nişasta
1 yumurta sarısı
100 gram krema
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
Çikolata sosu için;
Hazır çikolata sosu
Ölçüde yazan ölçü kadar süt
Profiterol Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için su ve tereyağ tencereye alınır.
Tereyağ eriyip kaynayana kadar beklenir ve unu ek edilir.
2-3 dk un kavurulur ve ocaktan alınır.
15 dk kadar soğuması için beklenir ve yumurtalar birer birer hamura eklenip karıştırılır.
Bu evre da yumurtaları tek tek ekleyip karıştırmak hamurumuzun kabarması için çok değerli.
Yumurtaları eklediğimiz hamurumuz kaşığa yapışan cıvık bir hamur olacaktır.
5 dk kadar dinlendirdikten sonra sıkma torbasına alınır ve tepsiye sıkılır.
Dilerseniz bu evre yemek kaşığı da kullanabilirsiniz.
180 derece evvelden ısıtılmış fırında pişene kadar bekletilir.
Kreması için krema, tereyağ, vanilya hariç bütün materyalleri tenceremize döküyoruz ve kıvam alınca altını kapatıp tereyağ ve vanilyamızı ekliyoruz.
Öbür bi kaba aktarıp üstünü streçle kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan kremamızı mikserden geçirip kremamızı ekliyoruz ve hamurlarımızın içine sıkıyoruz.
Çikolata sosuyla buluşturuyoruz
Afiyet olsun
Hamuru için;
125 gram margarin yahut tereyağ
1 su bardağı su
1 su bardağı un
3 yumurta
Kreması için;
3 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 su bardağından iki parmak eksik nişasta
1 yumurta sarısı
100 gram krema
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
Çikolata sosu için;
Hazır çikolata sosu
Ölçüde yazan ölçü kadar süt
Profiterol Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için su ve tereyağ tencereye alınır.
Tereyağ eriyip kaynayana kadar beklenir ve unu ek edilir.
2-3 dk un kavurulur ve ocaktan alınır.
15 dk kadar soğuması için beklenir ve yumurtalar birer birer hamura eklenip karıştırılır.
Bu evre da yumurtaları tek tek ekleyip karıştırmak hamurumuzun kabarması için çok değerli.
Yumurtaları eklediğimiz hamurumuz kaşığa yapışan cıvık bir hamur olacaktır.
5 dk kadar dinlendirdikten sonra sıkma torbasına alınır ve tepsiye sıkılır.
Dilerseniz bu evre yemek kaşığı da kullanabilirsiniz.
180 derece evvelden ısıtılmış fırında pişene kadar bekletilir.
Kreması için krema, tereyağ, vanilya hariç bütün materyalleri tenceremize döküyoruz ve kıvam alınca altını kapatıp tereyağ ve vanilyamızı ekliyoruz.
Öbür bi kaba aktarıp üstünü streçle kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan kremamızı mikserden geçirip kremamızı ekliyoruz ve hamurlarımızın içine sıkıyoruz.
Çikolata sosuyla buluşturuyoruz
Afiyet olsun