Puf Noktalarıyla Kuymak Üretimi Tanımı İçin Gereçler
2 yemek kaşığı tereyağ
2,5 yemek kaşığı tepeleme mısır unu
1,5 su bardak +2 yemek kaşığı su
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
Göz kararı tuz
Puf Noktalarıyla Kuymak İmali Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Gelelim kuymağımızın yapılışına yağımızı tavaya alalım güzelce eritelim.
Yağımıza mısır unumuzu ek edip yaklaşık 2dakika kısık ocakta karıştıra karıştıra kavuralım.
Kavrulan mısır ununa suyumuzu ve tuzumuzu ek edip güzelce karıştıralım.
Altı kısık ocakta güzelce yağını salmaya başlayıncaya kadar bekleyelim.
Yağını salmaya başlayan kuymağımıza peynirimizi ek edelim ve güzelce karıştıralım.
1,5 dakika daha kaynatıp altını kapatalım ve sıcak servis edelim basamaklı olarak fotoğrafta göreceksiniz.
Puf Noktalarıyla Kuymak Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 yemek kaşığı tereyağ
2,5 yemek kaşığı tepeleme mısır unu
1,5 su bardak +2 yemek kaşığı su
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
Göz kararı tuz
Puf Noktalarıyla Kuymak İmali Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Gelelim kuymağımızın yapılışına yağımızı tavaya alalım güzelce eritelim.
Yağımıza mısır unumuzu ek edip yaklaşık 2dakika kısık ocakta karıştıra karıştıra kavuralım.
Kavrulan mısır ununa suyumuzu ve tuzumuzu ek edip güzelce karıştıralım.
Altı kısık ocakta güzelce yağını salmaya başlayıncaya kadar bekleyelim.
Yağını salmaya başlayan kuymağımıza peynirimizi ek edelim ve güzelce karıştıralım.
1,5 dakika daha kaynatıp altını kapatalım ve sıcak servis edelim basamaklı olarak fotoğrafta göreceksiniz.
Puf Noktalarıyla Kuymak Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı