Son konular

Puf Noktalarıyla Kuymak Yapımı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Puf Noktalarıyla Kuymak Üretimi Tanımı İçin Gereçler
2 yemek kaşığı tereyağ
2,5 yemek kaşığı tepeleme mısır unu
1,5 su bardak +2 yemek kaşığı su
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
Göz kararı tuz

Puf Noktalarıyla Kuymak İmali Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Gelelim kuymağımızın yapılışına yağımızı tavaya alalım güzelce eritelim.
Yağımıza mısır unumuzu ek edip yaklaşık 2dakika kısık ocakta karıştıra karıştıra kavuralım.
Kavrulan mısır ununa suyumuzu ve tuzumuzu ek edip güzelce karıştıralım.
Altı kısık ocakta güzelce yağını salmaya başlayıncaya kadar bekleyelim.
Yağını salmaya başlayan kuymağımıza peynirimizi ek edelim ve güzelce karıştıralım.
1,5 dakika daha kaynatıp altını kapatalım ve sıcak servis edelim basamaklı olarak fotoğrafta göreceksiniz.
Puf Noktalarıyla Kuymak Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Mersin Et Tantuni (Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Gereçler Yarım kilo kuzu eti(yağlı) Tuz Kırmızı biber Salatası için; 1 adet iri domates 1 adet soğan 1 tutam maydanoz Dilerseniz sumak Yanına; Biber turşusu Limon Ayran Mersin Et Tantuni (Püf Noktalarıyla) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Puf Puf Poğaça (Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Materyaller 1 paket yaş maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 su bardağı su 1 su bardağı süt 2 yumurta (birinin sarısı üstüne sürülecek) Yarım bardak sıvı yağ Tuz 6-7 bardak un İsteğe nazaran: Lor peynir Puf Puf Poğaça (Püf Noktalarıyla) Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Kuymak Tanımı İçin Gereçler 4 yemek kaşığı mısır unu 2 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı su 1 kase tel peyniri ve kaşar peyniri karışımı Tuz Kuymak Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tavamıza tereyağını alıp eritelim. Mısır unu ve tuz ek edip kavurmaya başlayalım. Rengi dönüp kokusu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Enfes Kuymak (Mıhlama) Yapılışı İçin Materyaller 4 çorba kaşığı tereyağı 4 çorba kaşığı mısır unu 1.5 su bardağı su 200 gram Trabzon mıhlama, kuymak peyniri ( çeçil tel peyniri ya da kolot peyniri ) Enfes Kuymak (Mıhlama) Yapılışı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tavamızda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Mıhlama (Kuymak) Tanımı İçin Gereçler 2 yemek kaşığı mısır unu 2 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı soğuk su 1 su bardağı rendelenmiş mıhlama peyniri Tuz Mıhlama (Kuymak) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle tavaya tereyağını koyuyoruz ve eritiyoruz. Eridikten sonra mısır ununu koyup...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt