Puf Poğaça Hamuru (Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Materyaller
1 adet yumurta sarısı üzerine beyazı içine
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket instant maya ( 2 tatlı kaşığına denk)
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
5- 6 su bardak un
İçi yada üzerine istenilen gereç konulabilir
Puf Poğaça Hamuru (Püf Noktalarıyla) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Vereceğim tanım cook maksatlı kurtarıcı bir poğaça pizza tanımı içine yada üzerine istenilen materyal eklenerek kullanılabilir.
Hamur hazırlamak için ılık su, süt, maya ,şeker ,1 kaşık un bir kaba alınarak karıştırılır ve ön mayalama süreci için 10 -15 dk kapak kapalı bekletilir.
Ön mayalama süreci hamurun daha çok kararmasına yumuşak olmasına yardımcı olur bu tarihte ne kadar çok mayalanma ve yoğurma süreci yaparsak o kadar hoş hamur elde edeceğiz.
Ön mayalama sürecinin geldiğini kendiniz anlayacaksınız kopuk kopuk bir hal alacaktır.
Tuz, sıvı yağ ,yumurta akı da eklenerek çırpıcı yardımı ile çırpılır.Un yavaş yavaş denetimli biçimde eklenir.
Birden unun tamamı eklenirse sert bir hamur elde edilebilir o vakit hamur sert olur.
Hamur hafif ele yapışan halde yoğurulup kapak kapatılır 1. 1buçuk saat mayalanma süreci yapılır.
Mayası gelen hamur hafif unlanan tezgahta yeterlice tezgaha vura vura yoğrulur.
Bu sırada hamur içine un eklemeyeceğiz yeniden el yapışan bir hamur olacak un poğaçayı sertleştirir dikkat edelim.
Tepsiye koyup istenilen biçim ve gereçleri eklenip yumurta sarısı sürmeden tepsi içinde tekrar 15 -20 dk boyunca mayalanma yapıp en son fırına verirken sarısını ve süslemesi yapıp 185 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Puf Poğaça Hamuru (Püf Noktalarıyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta sarısı üzerine beyazı içine
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket instant maya ( 2 tatlı kaşığına denk)
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
5- 6 su bardak un
İçi yada üzerine istenilen gereç konulabilir
Puf Poğaça Hamuru (Püf Noktalarıyla) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Vereceğim tanım cook maksatlı kurtarıcı bir poğaça pizza tanımı içine yada üzerine istenilen materyal eklenerek kullanılabilir.
Hamur hazırlamak için ılık su, süt, maya ,şeker ,1 kaşık un bir kaba alınarak karıştırılır ve ön mayalama süreci için 10 -15 dk kapak kapalı bekletilir.
Ön mayalama süreci hamurun daha çok kararmasına yumuşak olmasına yardımcı olur bu tarihte ne kadar çok mayalanma ve yoğurma süreci yaparsak o kadar hoş hamur elde edeceğiz.
Ön mayalama sürecinin geldiğini kendiniz anlayacaksınız kopuk kopuk bir hal alacaktır.
Tuz, sıvı yağ ,yumurta akı da eklenerek çırpıcı yardımı ile çırpılır.Un yavaş yavaş denetimli biçimde eklenir.
Birden unun tamamı eklenirse sert bir hamur elde edilebilir o vakit hamur sert olur.
Hamur hafif ele yapışan halde yoğurulup kapak kapatılır 1. 1buçuk saat mayalanma süreci yapılır.
Mayası gelen hamur hafif unlanan tezgahta yeterlice tezgaha vura vura yoğrulur.
Bu sırada hamur içine un eklemeyeceğiz yeniden el yapışan bir hamur olacak un poğaçayı sertleştirir dikkat edelim.
Tepsiye koyup istenilen biçim ve gereçleri eklenip yumurta sarısı sürmeden tepsi içinde tekrar 15 -20 dk boyunca mayalanma yapıp en son fırına verirken sarısını ve süslemesi yapıp 185 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Puf Poğaça Hamuru (Püf Noktalarıyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı