Puf Puf Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
Aldığı kadar su
Üzerine sürmek için;
Tereyağı
Puf Puf Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yarım su bardağı ılık suya kuru maya ve toz şekeri ilave edip, karıştıralım ve mayayı faal hale getirelim, un ve tuzu karıştıralım.
Aktif hale gelen mayayı ve ılık suyu yavaş yavaş ek ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım, yumuşak bir hamur yoğuralım, hamurumuzu 35-40 dakika kadar mayalandıralım.
Mayalanan hamuru tenis topu büyüklüğünde bezeler yapalım, servis tabağı büyüklüğünde açalım, yanmaz yapışmaz tavayı yağ koymadan ısıtalım açtığımız hamurları artlı önlü pişirelim.
Pişen bazlamaları çabucak bir tereyağı ile yağlayalım. Afiyet olsun
Puf Puf Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
Aldığı kadar su
Üzerine sürmek için;
Tereyağı
Puf Puf Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yarım su bardağı ılık suya kuru maya ve toz şekeri ilave edip, karıştıralım ve mayayı faal hale getirelim, un ve tuzu karıştıralım.
Aktif hale gelen mayayı ve ılık suyu yavaş yavaş ek ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım, yumuşak bir hamur yoğuralım, hamurumuzu 35-40 dakika kadar mayalandıralım.
Mayalanan hamuru tenis topu büyüklüğünde bezeler yapalım, servis tabağı büyüklüğünde açalım, yanmaz yapışmaz tavayı yağ koymadan ısıtalım açtığımız hamurları artlı önlü pişirelim.
Pişen bazlamaları çabucak bir tereyağı ile yağlayalım. Afiyet olsun
Puf Puf Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı