Puf Puf Kabaran Mayalı Poğaça Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 buçuk paket instant maya
Aldığı kadar un
İç Harcı İçin
Peynir
Maydanoz (İsteğe bağlı)
Puf Puf Kabaran Mayalı Poğaça Tanımı Yapılışı
Öncelikle 2 su bardağı ılık suyun içine mayayı dökelim. Su ılıktan birazcık daha sıcak olabilir eli yakmayacak halde.
Karışımın içine tuz şeker ve yağı ekleyip düzgünce karıştırıyoruz.
Unu yavaş yavaş ekliyoruz. Yumuşak bir hamur elde edene kadar ekleyip yoğuruyoruz.
Hamurun üzerini kapatıp en az 1 buçuk saat bekliyoruz hamurun hacmi iki katına çıkmalı çabuk mayalanması için hafif ısıtılmış fırına atabiliriz.
Mayalanan hamura harç koyup hal veriyoruz işin en büyük sırrı iç harcını koyarken hamuru çok açıp inceltmemek.
Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırına altı üstü pişene kadar bekletiyoruz. Hafif kızarması kâfi çok kurumaması için.
Fırını fansız çalıştırıyoruz ve katiyen çıktıktan sonra birinci sıcağı gidince tepsiden çıkarıp kuru bir kaba koyuyoruz. Üzerini pak bir bez ile örterek yumuşak kalmasını sağlayabiliriz. Afiyet olsun.
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 buçuk paket instant maya
Aldığı kadar un
İç Harcı İçin
Peynir
Maydanoz (İsteğe bağlı)
Puf Puf Kabaran Mayalı Poğaça Tanımı Yapılışı
Öncelikle 2 su bardağı ılık suyun içine mayayı dökelim. Su ılıktan birazcık daha sıcak olabilir eli yakmayacak halde.
Karışımın içine tuz şeker ve yağı ekleyip düzgünce karıştırıyoruz.
Unu yavaş yavaş ekliyoruz. Yumuşak bir hamur elde edene kadar ekleyip yoğuruyoruz.
Hamurun üzerini kapatıp en az 1 buçuk saat bekliyoruz hamurun hacmi iki katına çıkmalı çabuk mayalanması için hafif ısıtılmış fırına atabiliriz.
Mayalanan hamura harç koyup hal veriyoruz işin en büyük sırrı iç harcını koyarken hamuru çok açıp inceltmemek.
Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırına altı üstü pişene kadar bekletiyoruz. Hafif kızarması kâfi çok kurumaması için.
Fırını fansız çalıştırıyoruz ve katiyen çıktıktan sonra birinci sıcağı gidince tepsiden çıkarıp kuru bir kaba koyuyoruz. Üzerini pak bir bez ile örterek yumuşak kalmasını sağlayabiliriz. Afiyet olsun.