Puf Puf Kabaran Peynirli Gül Böreği (Sosunda Yumurta Yok Soda Yok) Tanımı İçin Gereçler
1 paket hazır yufka 5 adet
Sosu için
150 gram eritilmiş margarin yahut tereyağı (1 çay bardağı)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
İçi için
Beyaz peynir ve kaşar peyniri karışımı
Puf Puf Kabaran Peynirli Gül Böreği (Sosunda Yumurta Yok Soda Yok) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak sos hazırlanır. Eritilmiş margarin, sıvı yağı, süt ve su uygun bir kasede karıştırılır.
Yufkalardan bir tanesi tezgaha serilir. Her tarafına gelecek biçimde sos gezdirilir.
Yufka 4 kesime bölünür. Geniş olan kısmı iç harcı koyulur.
Evvel dümdüz sarılır, sonra kendi etrafında dolanır, gül formu verilir.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Kalan sos böreklerin üzerine gezdirilir.
Susam ve çörekotu serpilir.
200 derece fırında altüst ayarda kızarana kadar pişirilir. Yumuşacık el açması tadında börekler hazır. Deneyenlere afiyet olsun.
1 paket hazır yufka 5 adet
Sosu için
150 gram eritilmiş margarin yahut tereyağı (1 çay bardağı)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
İçi için
Beyaz peynir ve kaşar peyniri karışımı
Puf Puf Kabaran Peynirli Gül Böreği (Sosunda Yumurta Yok Soda Yok) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak sos hazırlanır. Eritilmiş margarin, sıvı yağı, süt ve su uygun bir kasede karıştırılır.
Yufkalardan bir tanesi tezgaha serilir. Her tarafına gelecek biçimde sos gezdirilir.
Yufka 4 kesime bölünür. Geniş olan kısmı iç harcı koyulur.
Evvel dümdüz sarılır, sonra kendi etrafında dolanır, gül formu verilir.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Kalan sos böreklerin üzerine gezdirilir.
Susam ve çörekotu serpilir.
200 derece fırında altüst ayarda kızarana kadar pişirilir. Yumuşacık el açması tadında börekler hazır. Deneyenlere afiyet olsun.