Puf Puf Kabaran Peynirli Poğaça Tanımı İçin Materyaller
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta beyazı içine (Sarısı üzerine)
1 paket kuru maya
3 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
5 su bardağı un
İç Harcı
Süzme peynir yahut kaşar peyniri
Üzeri İçin
Yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
Susam
Puf Puf Kabaran Peynirli Poğaça Tanımı Yapılışı
Öncelikle süt, su, şeker ve mayamızı karıştırma kabına alıyoruz.
Bir iki dakika bekledikten sonra içine sıvı yağ tuz yumurta beyazını ekleyelim karıştıralım unumuzu denetimi dökelim.
Biraz yoğuralım tereyağı koyalım çok sıvı görünebilir başta beş dakika daha yoğurduktan sonra hamurumuz çok hoş oluyor.
Elinize aldığınızda ele yapışmayan akışkan bir hamur elde edelim.
Hamurumuzu üstünü kapatıp yaklaşık kırk dakika dinlendirelim.
Dinlenen hamurumuzu bezelere ayıralım.
Yaklaşık on iki tane oluyor.
Bezeleri ortasına bastırmadan yalnızca kenarlarından biraz açalım.
Orta kısmına istediğiniz peynir çeşidini koyalım.
Kapattım tepsimize dizelim. İstediğiniz tepsiye koyabilirsiniz.
Ben borcamca yaptım üzerlerini örtelim yirmi dakika dinlendirelim.
Dinlenen hamurumuzun üzerine yumurta sarısı sütü karıştırıp sürelim susam serpelim.
Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Denemek isteyenler için. Afiyet olsun.
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta beyazı içine (Sarısı üzerine)
1 paket kuru maya
3 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
5 su bardağı un
İç Harcı
Süzme peynir yahut kaşar peyniri
Üzeri İçin
Yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
Susam
Puf Puf Kabaran Peynirli Poğaça Tanımı Yapılışı
Öncelikle süt, su, şeker ve mayamızı karıştırma kabına alıyoruz.
Bir iki dakika bekledikten sonra içine sıvı yağ tuz yumurta beyazını ekleyelim karıştıralım unumuzu denetimi dökelim.
Biraz yoğuralım tereyağı koyalım çok sıvı görünebilir başta beş dakika daha yoğurduktan sonra hamurumuz çok hoş oluyor.
Elinize aldığınızda ele yapışmayan akışkan bir hamur elde edelim.
Hamurumuzu üstünü kapatıp yaklaşık kırk dakika dinlendirelim.
Dinlenen hamurumuzu bezelere ayıralım.
Yaklaşık on iki tane oluyor.
Bezeleri ortasına bastırmadan yalnızca kenarlarından biraz açalım.
Orta kısmına istediğiniz peynir çeşidini koyalım.
Kapattım tepsimize dizelim. İstediğiniz tepsiye koyabilirsiniz.
Ben borcamca yaptım üzerlerini örtelim yirmi dakika dinlendirelim.
Dinlenen hamurumuzun üzerine yumurta sarısı sütü karıştırıp sürelim susam serpelim.
Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Denemek isteyenler için. Afiyet olsun.