Puf Puf Kabaran Sodalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
4 yufka
Sıvı Harç İçin;
1 adet maden suyu
1 yumurta
3 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Harç İçin;
1 dilim beyaz peynir
1 dilim kaşar peyniri
2 dilim yağlı köy peyniri
Yarım demet maydanoz
Puf Puf Kabaran Sodalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce belirteyim ben 4 yufkanın 2 adet altına, 2 adet üstüne kullandım. 1 adet yufkayı borcama serelim yanlardan fazla olanı bıçak yardımıyla keselim parçalayarak eşit dağıtalım.
Azıcık sıvı harçtan gezdirelim sonra 1 adet yufkayı eşit dağıtalım. Hazırladığımız peynirli maydanoz harcını dökelim, diğer yufkayı eşit dağıtalım.
Tereyağını parça parça üzerine koyalım kalan yufkayı üzerine şer bıçak yardımıyla yanları yine keselim parçalayarak tereyağının üzerine eşit serelim kestiğimiz yuvarlak yüzü üzerine serelim.
Sıvı harcın yarısını dökelim böreğimizi dilimleyelim sonra kalan harcın hepsini dökelim geceden yapıp dolaba koyarsanız daha da kabaran bir börek olur ve harcını iyice çekmiş olur lezzeti muhteşem olur yoksada bekletmeden de yapabilirsiniz.
200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim hemen yendiği için pişmiş halini koyamadım şimdiden afiyet olsun. Kolay gelsin.
Puf Puf Kabaran Sodalı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 yufka
Sıvı Harç İçin;
1 adet maden suyu
1 yumurta
3 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Harç İçin;
1 dilim beyaz peynir
1 dilim kaşar peyniri
2 dilim yağlı köy peyniri
Yarım demet maydanoz
Puf Puf Kabaran Sodalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce belirteyim ben 4 yufkanın 2 adet altına, 2 adet üstüne kullandım. 1 adet yufkayı borcama serelim yanlardan fazla olanı bıçak yardımıyla keselim parçalayarak eşit dağıtalım.
Azıcık sıvı harçtan gezdirelim sonra 1 adet yufkayı eşit dağıtalım. Hazırladığımız peynirli maydanoz harcını dökelim, diğer yufkayı eşit dağıtalım.
Tereyağını parça parça üzerine koyalım kalan yufkayı üzerine şer bıçak yardımıyla yanları yine keselim parçalayarak tereyağının üzerine eşit serelim kestiğimiz yuvarlak yüzü üzerine serelim.
Sıvı harcın yarısını dökelim böreğimizi dilimleyelim sonra kalan harcın hepsini dökelim geceden yapıp dolaba koyarsanız daha da kabaran bir börek olur ve harcını iyice çekmiş olur lezzeti muhteşem olur yoksada bekletmeden de yapabilirsiniz.
200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim hemen yendiği için pişmiş halini koyamadım şimdiden afiyet olsun. Kolay gelsin.
Puf Puf Kabaran Sodalı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı