Puf Puf Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket yaş maya
2 yumurta (İkisininde sarısı üzerine)
Aldığı kadar un
İç harcı için;
Ben peynir kullandım
Sizler isterseniz kıymalı yada patatesli yapabilirsiniz
Puf Puf Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Makinamıza yada yoğurma kabına süt su sıvı yağı şeker yumurta akları ve mayayı ekleyip iyice karıştırdıktan sonra 10 dakika kadar mayanın aktifleşmesi için üzerini kapatıp kenara alalım.
Bu süre sonunda un ekleyip, tuzu ekleyip, yoğurmaya başlayalım. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olmalı en son tereyağını ekleyip en az 6-7 dakika daha yoğurmalıyız sonra üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.
Hamurumuz mayalandıktan sonra bezelere ayıralım bütün hamur bitince ilk bezeden başlayıp, hamuru biraz uzun şekilde açıp, uç tarafına istenilen iç harçtan koyup, iki kenarı içe doğru hafif katlayalım.
Sonra iç harç koyduğumuz taraftan başlayarak rulo yapalım ve yağlı kağıt serili tepsiye alalım bütün hepsi bitene kadar devam edelim.
Hepsi bittikten sonra en az 20 dakika tepsi mayasının gelmesi için üzerini kapatıp, kenara alalım. Bu arada bizde fırınımızı açalım.
220 dereceye tepsi mayası gelen poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp, fırına verelim ve üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Puf Puf Pamuk Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket yaş maya
2 yumurta (İkisininde sarısı üzerine)
Aldığı kadar un
İç harcı için;
Ben peynir kullandım
Sizler isterseniz kıymalı yada patatesli yapabilirsiniz
Puf Puf Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Makinamıza yada yoğurma kabına süt su sıvı yağı şeker yumurta akları ve mayayı ekleyip iyice karıştırdıktan sonra 10 dakika kadar mayanın aktifleşmesi için üzerini kapatıp kenara alalım.
Bu süre sonunda un ekleyip, tuzu ekleyip, yoğurmaya başlayalım. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olmalı en son tereyağını ekleyip en az 6-7 dakika daha yoğurmalıyız sonra üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.
Hamurumuz mayalandıktan sonra bezelere ayıralım bütün hamur bitince ilk bezeden başlayıp, hamuru biraz uzun şekilde açıp, uç tarafına istenilen iç harçtan koyup, iki kenarı içe doğru hafif katlayalım.
Sonra iç harç koyduğumuz taraftan başlayarak rulo yapalım ve yağlı kağıt serili tepsiye alalım bütün hepsi bitene kadar devam edelim.
Hepsi bittikten sonra en az 20 dakika tepsi mayasının gelmesi için üzerini kapatıp, kenara alalım. Bu arada bizde fırınımızı açalım.
220 dereceye tepsi mayası gelen poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp, fırına verelim ve üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Puf Puf Pamuk Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı