Puf Puf Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
5 su bardağı un
2 adet yumurta akı
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant kuru maya
İç harcı için;
1 adet büyük boy patates
50 gram kaşar peynir
Maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Susam ve çörek otu
Puf Puf Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için yoğurma kabına 2 adet yumurta akını ayıralım, sarısını üzeri için ayrı kaseye koyalım.
Süt, su ve sıvı yağı ekleyelim ve arkasından şeker ve mayayı ekleyip unu yavaş yavaş ekleyerek karıştıralım ve son olarak tuzu atıp ele yapışmayacak kıvamda hamur hazırlanır. 20 dk mayalanmaya bırakılır.
İç harcı için daha önceden soyduğumuz patates rendeleyerek suyunu sıkalım. Kaşarı küçük küpler halinde doğrayalım. İnce kıyılmış maydanoz, sıvı yağ, pul biber ve tuzu ekleyip karıştıralım.
Hamurumuzu ceviz büyüklüğünde bezelere ayıralım. Hamuru elimizle açıp içine harcımızı koyalım.
Hamuru tekrardan beze yapıp eski haline getirelim. Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve poğaçalarımızı birbirine yakın olmayacak şekilde tepsiye yerleştirelim. Mayalanması için 15 dk bekletelim.
Daha sonra üzerine yumurta akını sürelim susam ve çörek otunu üzerine atıp daha önceden 200 derecede ısıttığımız fırına sürelim. Yaklaşık 30 dk sonra poğaçalarımız hazır.
Afiyet olsun.
Puf Puf Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için;
5 su bardağı un
2 adet yumurta akı
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant kuru maya
İç harcı için;
1 adet büyük boy patates
50 gram kaşar peynir
Maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Susam ve çörek otu
Puf Puf Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için yoğurma kabına 2 adet yumurta akını ayıralım, sarısını üzeri için ayrı kaseye koyalım.
Süt, su ve sıvı yağı ekleyelim ve arkasından şeker ve mayayı ekleyip unu yavaş yavaş ekleyerek karıştıralım ve son olarak tuzu atıp ele yapışmayacak kıvamda hamur hazırlanır. 20 dk mayalanmaya bırakılır.
İç harcı için daha önceden soyduğumuz patates rendeleyerek suyunu sıkalım. Kaşarı küçük küpler halinde doğrayalım. İnce kıyılmış maydanoz, sıvı yağ, pul biber ve tuzu ekleyip karıştıralım.
Hamurumuzu ceviz büyüklüğünde bezelere ayıralım. Hamuru elimizle açıp içine harcımızı koyalım.
Hamuru tekrardan beze yapıp eski haline getirelim. Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve poğaçalarımızı birbirine yakın olmayacak şekilde tepsiye yerleştirelim. Mayalanması için 15 dk bekletelim.
Daha sonra üzerine yumurta akını sürelim susam ve çörek otunu üzerine atıp daha önceden 200 derecede ısıttığımız fırına sürelim. Yaklaşık 30 dk sonra poğaçalarımız hazır.
Afiyet olsun.
Puf Puf Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı