Ramazan Ayının Hafif Tatlısı Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
1.5 litre süt
2 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı gül suyu
1 bardak çekilmiş ceviz
10 yaprak güllaç
Üzeri için;
Ceviz
Toz antep fıstığı
Şeker böğürtlen
Ramazan Ayının Hafif Tatlısı Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sütü derin bir tencereye alalım ,şekeri eriyinceye kadar sütü ısıtalım.
Süt elinizi yakmayacak kadar ılık olunca güllacı yapmaya başlayalım.
Fırın tepsimize 1 yaprak güllacı alalım tepsiye serelim ve üzerine 2 kepçe kadar sütle ıslatalım.
5. Kata kadar bu türlü yapalım .
Arasına ceviz koyalım ve öbür 5 katıda bu türlü yapalım.
En son üzerine gül suyu serpelim ve süsleyelim dolaba kaldıralım .
En az 2 saat bekleyelim afiyet olsun ☺.
Ramazan Ayının Hafif Tatlısı Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1.5 litre süt
2 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı gül suyu
1 bardak çekilmiş ceviz
10 yaprak güllaç
Üzeri için;
Ceviz
Toz antep fıstığı
Şeker böğürtlen
Ramazan Ayının Hafif Tatlısı Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sütü derin bir tencereye alalım ,şekeri eriyinceye kadar sütü ısıtalım.
Süt elinizi yakmayacak kadar ılık olunca güllacı yapmaya başlayalım.
Fırın tepsimize 1 yaprak güllacı alalım tepsiye serelim ve üzerine 2 kepçe kadar sütle ıslatalım.
5. Kata kadar bu türlü yapalım .
Arasına ceviz koyalım ve öbür 5 katıda bu türlü yapalım.
En son üzerine gül suyu serpelim ve süsleyelim dolaba kaldıralım .
En az 2 saat bekleyelim afiyet olsun ☺.
Ramazan Ayının Hafif Tatlısı Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı