Ramazan Baklavası Tarifi
Ramazan Baklavası Nasıl Yapılır
imagesramazanbaklavasitarifiresimli5ad3e1d980eac
Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
Bir subardağı sut
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım limon
Bir paket vanilya
Bir paket kabartma tozu
3 yumurta
Alabildiği kadar un
Baklava yapıldıktan sonra
2 paket margarin
Şerbet icin
2 kilo şeker
2kilo su
Yarım limon
Yapılışı:
Tum malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edelim Bu hamuru 12 parcaya bolelim Her parcayı 10 eşit şekilde fındık buyukluğunde yuvarlaklar elde edelim Bu yuvarlakları nişasta unu ile acalım Bir cay tabağı buyukluğunde 10 taneyi ust uste koyalım Acılmış nışastası bol olsun Sonra buyuk acalım Tepsiye koyalım ve uzerine ceviz serpelim Bu işlem 12 kez yapılacak sonra keselim Uzerine erimiş 2 adet margarini dokelim ve fırına surelim Yaklaşık 40 45 dakika fırını acmadan pişirelim Sonra uzerine gazete koyalım 15 saatte duşuk ayarda pişirelim Sonra şerbeti hazırlayalım 2kilo şeker 2 kilo su yarım limonu koyalım tencereye kaynatalımşerbet kıvama gelirken bu arada baklavamız soğusun Tatlı soğuk serbet sıcak olacak serbet kıvama gelince tatlının uzerıne dokelim 4 saat sonra tatlımız tadını cekecek yenebilecek kıvama gelecektir
Ramazan Baklavası Nasıl Yapılır
imagesramazanbaklavasitarifiresimli5ad3e1d980eac
Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
Bir subardağı sut
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım limon
Bir paket vanilya
Bir paket kabartma tozu
3 yumurta
Alabildiği kadar un
Baklava yapıldıktan sonra
2 paket margarin
Şerbet icin
2 kilo şeker
2kilo su
Yarım limon
Yapılışı:
Tum malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edelim Bu hamuru 12 parcaya bolelim Her parcayı 10 eşit şekilde fındık buyukluğunde yuvarlaklar elde edelim Bu yuvarlakları nişasta unu ile acalım Bir cay tabağı buyukluğunde 10 taneyi ust uste koyalım Acılmış nışastası bol olsun Sonra buyuk acalım Tepsiye koyalım ve uzerine ceviz serpelim Bu işlem 12 kez yapılacak sonra keselim Uzerine erimiş 2 adet margarini dokelim ve fırına surelim Yaklaşık 40 45 dakika fırını acmadan pişirelim Sonra uzerine gazete koyalım 15 saatte duşuk ayarda pişirelim Sonra şerbeti hazırlayalım 2kilo şeker 2 kilo su yarım limonu koyalım tencereye kaynatalımşerbet kıvama gelirken bu arada baklavamız soğusun Tatlı soğuk serbet sıcak olacak serbet kıvama gelince tatlının uzerıne dokelim 4 saat sonra tatlımız tadını cekecek yenebilecek kıvama gelecektir