Son konular

Ramazan Güllacı

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Ramazan Güllacı Tanımı İçin Malzemeler
7 adet güllaç yaprağı
1 litre süt+2 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 kase rondoda çekilmiş ceviz içi
Üzeri için;
Fıstık tozu,dondurulmuş vişne(istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz)

Ramazan Güllacı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye süt ve şekeri ekleyerek ocağa alalım.
Karıştırarak şeker eriyince ne sıcak ne soğuk yani ılıyınca ocaktan alalım ve vanilyayı içine döküp karıştıralım bir kenara alalım.
Ben büyük kare borcama hazırladım.
Güllaç yaprağını ortadan ikiye bölelim.
Borcamın tabanına 1 kepçe şekerli sütten dökelim böldüğümüz güllaç yapraklarını parlak yüzleri üst gelecek formda serelim.
Üzerine her yerine gezdirerek süt dökelim.
Diğer ikinci yaprağında birebir biçim de yapalım ceviz serpelim ceviz içini ben iki kere döktüm.
2 yaprağı serdikten sonra yeniden ceviz serpelim sonra öteki yaprakları sererek süt dökerek bitirelim en son kalan sütün hepsini üzerine dökelim.
Üzerine kapatarak buzdolabına koyalım.
1-2 saat sonra üzerinin süslemelerini istediğiniz biçim yapabilirsiniz.
Soğuk olarak servis yapılır.
Sütlü tatlı olduğu için buzdolabında koruma edelim.
Afiyet olsun

Ramazan Güllacı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Ramazan Güllacı Tanımı İçin Malzemeler 1 paket güllaç (10 adet) 2 litre süt 2 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı hindistan cevizi (arası ve üzeri için 3 yemek kaşığı gülsuyu) 1 kase kabukları soyulmuş ceviz Üzerini süslemek için; Hindistan cevizi Antep fıstığı Tomurcuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Ramazan Ayının Hafif Tatlısı Güllaç Tanımı İçin Malzemeler 1.5 litre süt 2 su bardağı şeker 1 yemek kaşığı gül suyu 1 bardak çekilmiş ceviz 10 yaprak güllaç Üzeri için; Ceviz Toz antep fıstığı Şeker böğürtlen Ramazan Ayının Hafif Tatlısı Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Cevizli Güllaç Tanımı İçin Malzemeler Kullanılan su bardağı 200ml 400 gr güllaç yaprağı 2 litre süt 2 su bardağı toz şeker 200 gram ceviz (birazını üzerini süslemek için ayırdım.) Üzerine: Çilek Cevizli Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Güllacın şerbeti için, 2litre sütü ve 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Kremalı Güllaç Tanımı İçin Malzemeler 8-9 yaprak güllaç 1,5 lt süt 1,5 su bardağı şeker 1 paket krema 1 paket vanilya Ceviz,fındık,fıstık (hangisini isterseniz) Üzeri için; Çilek,ceviz (Dilediğiniz gereçleri kullanabilirsiniz) Kremalı Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Güllaç Tarifi İçin Malzemeler 20 yaprak güllaç 1-5 litre süt 2-5 su bardağı toz şeker 1 bardak iri çekilmiş ceviz veya fıstık Üzerine 8 adet ceviz Göz kararı hindistan cevizi Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Süt ve şekeri bir tencereye alın. Süt kaynamadan şekeri eriterek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Üst Alt