Ramazan İçin Pancarlı Ispanaklı Erişte Tanımı İçin Malzemeler
Beyaz erişte için;
2 kilo un.
1 su bardağı süt
6 tane yumurta
1 yemek kaşığı tuz
Pancarlı olan için;
2 kilo un
1 su bardağı süt
6 adet yumurta
1 yemek kaşığı tuz
Yarım kilo pancar yahut bir büyük uzunluk yeterli
Ispanaklı için;
2 kilo un
1 su bardağı süt
6 tane yumurta
1 yemek kaşığı tuz
Yarım kilo ıspanak
Ramazan İçin Pancarlı Ispanaklı Erişte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Beyaz olanı yaparken una tuz ve süt yumurta koyup, biraz sert bir hamur yapıyoruz. Bir saat dinlendirdikten sonra bezelere ayırıp, tekrar dinlendirip, o denli açıyoruz. Unu yeniden denetimli koyalım.
Pancarlıyı yaparken evvel pancarları yıkayıp, küp küp doğrayıp üzerini geçecek kadar su koyuyoruz. Uygunca haşlanınca suyunu süzüyoruz.
Pancarları blendırden püre haline gelecek biçimde uygunca çekiyoruz iri kalırsa hamuru yırtar buna dikkat edelim.
Soğuyan pancar püremizi una katıp, yumurta ve sütle tuzunu ekleyip, beze yapıp, çabucak açabiliriz. Pancardan ötürü hamur yumuşak oluyor. Bekletmemize gerek yok.
Ispanaklı için; ıspanakları yıkayıp yeterlice haşlayıp, süzüyoruz blendırdan geçirip, una ıspanak püresini, yumurta, süt ve tuzu katıp, hamur yapıyoruz. Bu hamuruda bekletmenize gerek yok zerzevat püresi hamuru yumuşatıyor.
Yufkaları açma süreci için; istersek evvel biraz yufkaları açıp aralıklı koyup biriktirip pişirebiliriz. Yufkaların kalınlığı bıçak sırtı üzere olacak isteğe bağlı biraz kalın yahut daha ince yapabilirsiniz. Ocağın üzerine bir yufka büyüklüğünde tepsi koyup.
En kısık ateşte yufkaları hafif pişiriyoruz alt üst çeviriyoruz. Pişme müddeti 50 saniye kâfi.
Pişen yufkaları örtüyoruz. Soğuyup sertleşmesin diye.
Yufkaları ikiye katlayıp 4 parmak genişliğinde düz şeritler kesiyoruz.
Kestiğimiz şeritleri üst üste koyup birer santim inceliğinde kesiyoruz kestiğimiz. Erişteleri pak bir bezin üzerine seriyoruz güzelce kuruyunca kullanmaya hazırdır.
Erişteyi yaparken biraz yardım. Alıp bir kaç kişi olursak daha düzgün bende birgün beyaz olan ikinci gün pancarlı ve ıspanaklıyı aşçılık kursu arkadaşlarımla yardım. Alarak yaptım.
Hamurları yaparken yumurtaların büyüklüğü ve sebzelerin su oranı değişir unları denetimli koyalım. Beyaz olan hafif sert öbür sebzeliler kulak yumuşaklığında olacak. Biraz uzun oldu ancak kıymetli bilgiler şimdiden afiyet sıhhat olsun
Ramazan İçin Pancarlı Ispanaklı Erişte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Beyaz erişte için;
2 kilo un.
1 su bardağı süt
6 tane yumurta
1 yemek kaşığı tuz
Pancarlı olan için;
2 kilo un
1 su bardağı süt
6 adet yumurta
1 yemek kaşığı tuz
Yarım kilo pancar yahut bir büyük uzunluk yeterli
Ispanaklı için;
2 kilo un
1 su bardağı süt
6 tane yumurta
1 yemek kaşığı tuz
Yarım kilo ıspanak
Ramazan İçin Pancarlı Ispanaklı Erişte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Beyaz olanı yaparken una tuz ve süt yumurta koyup, biraz sert bir hamur yapıyoruz. Bir saat dinlendirdikten sonra bezelere ayırıp, tekrar dinlendirip, o denli açıyoruz. Unu yeniden denetimli koyalım.
Pancarlıyı yaparken evvel pancarları yıkayıp, küp küp doğrayıp üzerini geçecek kadar su koyuyoruz. Uygunca haşlanınca suyunu süzüyoruz.
Pancarları blendırden püre haline gelecek biçimde uygunca çekiyoruz iri kalırsa hamuru yırtar buna dikkat edelim.
Soğuyan pancar püremizi una katıp, yumurta ve sütle tuzunu ekleyip, beze yapıp, çabucak açabiliriz. Pancardan ötürü hamur yumuşak oluyor. Bekletmemize gerek yok.
Ispanaklı için; ıspanakları yıkayıp yeterlice haşlayıp, süzüyoruz blendırdan geçirip, una ıspanak püresini, yumurta, süt ve tuzu katıp, hamur yapıyoruz. Bu hamuruda bekletmenize gerek yok zerzevat püresi hamuru yumuşatıyor.
Yufkaları açma süreci için; istersek evvel biraz yufkaları açıp aralıklı koyup biriktirip pişirebiliriz. Yufkaların kalınlığı bıçak sırtı üzere olacak isteğe bağlı biraz kalın yahut daha ince yapabilirsiniz. Ocağın üzerine bir yufka büyüklüğünde tepsi koyup.
En kısık ateşte yufkaları hafif pişiriyoruz alt üst çeviriyoruz. Pişme müddeti 50 saniye kâfi.
Pişen yufkaları örtüyoruz. Soğuyup sertleşmesin diye.
Yufkaları ikiye katlayıp 4 parmak genişliğinde düz şeritler kesiyoruz.
Kestiğimiz şeritleri üst üste koyup birer santim inceliğinde kesiyoruz kestiğimiz. Erişteleri pak bir bezin üzerine seriyoruz güzelce kuruyunca kullanmaya hazırdır.
Erişteyi yaparken biraz yardım. Alıp bir kaç kişi olursak daha düzgün bende birgün beyaz olan ikinci gün pancarlı ve ıspanaklıyı aşçılık kursu arkadaşlarımla yardım. Alarak yaptım.
Hamurları yaparken yumurtaların büyüklüğü ve sebzelerin su oranı değişir unları denetimli koyalım. Beyaz olan hafif sert öbür sebzeliler kulak yumuşaklığında olacak. Biraz uzun oldu ancak kıymetli bilgiler şimdiden afiyet sıhhat olsun
Ramazan İçin Pancarlı Ispanaklı Erişte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı