Ramazan Pidesi (Böylesi Hiç Bir Yerde Yok) Tanımı İçin Malzemeler
1,5 su bardağı süt (ılık)
1,5 su bardağı su (ılık)
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
8 su bardağı un
Üzeri için;
1 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Susam
Çörek otu
Ramazan Pidesi (Böylesi Hiç Bir Yerde Yok) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık süt ve suyu yoğurma kabına alın üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın biraz bekletin.
Üzerine öteki gereçleri de ekleyip unu eleyerek azar azar ek edip yumuşak ele yapışan hamur elde edin.
Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalandırın.
Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup 2 eşit kesime bölüp yuvarlayın un serpilmiş tezgaha alın üzerini örtüp 15 dakika bekletin.
Fırın tepsisine kepek yahut galeta unu serpip hamuru üzerine alın elinizle bastırarak düzeltin.
Üzeri için olan materyalleri karıştırıp elinizle pideleri üzerine sürün.
Parmaklarınızla pideye iz yapın. Dikkatlice uzatarak açın.
Son olarak üzerine susam ve çörek otu serpip 250 derece fırında 25 dakika pişirin fırının içine alt kısıma ısıya sağlam bir kaba su koyup o denli pişirin.
Fırından çıkarıp üzerine pak bir örtü örtüp biraz dinlendikten sonra servis yapın.
Ramazan Pidesi (Böylesi Hiç Bir Yerde Yok) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1,5 su bardağı süt (ılık)
1,5 su bardağı su (ılık)
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
8 su bardağı un
Üzeri için;
1 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Susam
Çörek otu
Ramazan Pidesi (Böylesi Hiç Bir Yerde Yok) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık süt ve suyu yoğurma kabına alın üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın biraz bekletin.
Üzerine öteki gereçleri de ekleyip unu eleyerek azar azar ek edip yumuşak ele yapışan hamur elde edin.
Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalandırın.
Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup 2 eşit kesime bölüp yuvarlayın un serpilmiş tezgaha alın üzerini örtüp 15 dakika bekletin.
Fırın tepsisine kepek yahut galeta unu serpip hamuru üzerine alın elinizle bastırarak düzeltin.
Üzeri için olan materyalleri karıştırıp elinizle pideleri üzerine sürün.
Parmaklarınızla pideye iz yapın. Dikkatlice uzatarak açın.
Son olarak üzerine susam ve çörek otu serpip 250 derece fırında 25 dakika pişirin fırının içine alt kısıma ısıya sağlam bir kaba su koyup o denli pişirin.
Fırından çıkarıp üzerine pak bir örtü örtüp biraz dinlendikten sonra servis yapın.
Ramazan Pidesi (Böylesi Hiç Bir Yerde Yok) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı