Ramazan Pidesi (Şifa Sosuyla) Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1/paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
3 su bardağı un (Kontrollü)
1 çay kaşığı tuz
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ (Hamuru toparlamak için)
Üzeri için (Şifa sosu)
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı pekmez
3 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı sıcak su
Çörek otu
Susam
Ramazan Pidesi (Şifa Sosuyla) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için gereçler yoğurma kabına alınıp karıştırılır. Un denetimli bir halde ek edilir. Ele yapışmayan orta kıvamda bir hamur elde edilir.
Sıvıyağ ile toparlanır. Üzeri streçlenerek mayalanmaya bırakılır. (25-30 dk)
sonrasında havası alınır ve katlayarak tekrar yoğrulur. 2 beze elde edilir. İsterseniz bir büyük pide hazırlayabilirsiniz. Yassı yuvarlak hal verilir ve fırın tepsisine yerleştirilir.
Üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır. Bu esnada sosu hazırlanır. Un ve su karıştırılır. Pekmez ve sıcak su ek edilir.
Mayalanan hamurun üzerine sostan sürülür ve parmaklarla hafif genişleterek baklava dilimi yahut kare biçim verilir. Bu sos yepyeni pide lezzeti veriyor.
Çörek otu, susam serpiştirilir. Fırına ısıya sağlam bir kap içerisinde su yerleştirilir.
Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 225 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Not: İsterseniz üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımı da sürebilirsiniz.
Ramazan Pidesi (Şifa Sosuyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık su
1/paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
3 su bardağı un (Kontrollü)
1 çay kaşığı tuz
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ (Hamuru toparlamak için)
Üzeri için (Şifa sosu)
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı pekmez
3 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı sıcak su
Çörek otu
Susam
Ramazan Pidesi (Şifa Sosuyla) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için gereçler yoğurma kabına alınıp karıştırılır. Un denetimli bir halde ek edilir. Ele yapışmayan orta kıvamda bir hamur elde edilir.
Sıvıyağ ile toparlanır. Üzeri streçlenerek mayalanmaya bırakılır. (25-30 dk)
sonrasında havası alınır ve katlayarak tekrar yoğrulur. 2 beze elde edilir. İsterseniz bir büyük pide hazırlayabilirsiniz. Yassı yuvarlak hal verilir ve fırın tepsisine yerleştirilir.
Üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır. Bu esnada sosu hazırlanır. Un ve su karıştırılır. Pekmez ve sıcak su ek edilir.
Mayalanan hamurun üzerine sostan sürülür ve parmaklarla hafif genişleterek baklava dilimi yahut kare biçim verilir. Bu sos yepyeni pide lezzeti veriyor.
Çörek otu, susam serpiştirilir. Fırına ısıya sağlam bir kap içerisinde su yerleştirilir.
Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 225 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Not: İsterseniz üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımı da sürebilirsiniz.
Ramazan Pidesi (Şifa Sosuyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı