Ramazan Pidesi (Siyez Unu İle) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
4 su bardağı siyez unu
2 su bardağı su
Ekşi maya
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
1 tatlı kaşığı un
Yarım çay bardağı su
1 adet yumurta
Üzeri için;
Susam
Çörek otu
Ramazan Pidesi (Siyez Unu İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için yoğurma kabına un, ekşi maya ve tuzu alarak elimizle şöyle bir karıştıralım. Ortasını çukurlaştıralım.
Çukur kısma suyu ekleyelim, kenarlardaki unu yavaş yavaş alarak hamurumuzu yoğuralım. Hamurumuz ele yapışan yumuşak bir kıvamda olmalı.
Temiz bir bezle örterek bir gece buzdolabında mayalanmaya bırakalım.
Pidemizi şekillendirmek için fırın tepsisine unu serpelim.
Bezeyi tepsiye yerleştirelim.
Su ile undan bulamaç hazırlayalım.
Elimizle bastırarak hamurumuzu pide formunda tepsi genişliğinde açalım.
Çırptığımız yumurta sarısını bezelerimizin üzerine sürelim.
Pidelerimizin kenar kısımlarına parmak uçlarımızla bastırarak daire biçimini verelim.
Daha sonra çizgi çizgi olacak biçimde bastıralım.
Şeklini müdafaası için bastırdığımız yerlerden tekrar geçelim.
Tekrar üzerine fırça yardımı ile kalan yumurtadan sürelim ve çokça susamla çörekotu serpelim.
Pidelerimizi evvelden ısıttığımız 230°c fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Pişen ramazan pidelerimiz servise hazır.
Afiyet olsun
Ramazan Pidesi (Siyez Unu İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
4 su bardağı siyez unu
2 su bardağı su
Ekşi maya
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
1 tatlı kaşığı un
Yarım çay bardağı su
1 adet yumurta
Üzeri için;
Susam
Çörek otu
Ramazan Pidesi (Siyez Unu İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için yoğurma kabına un, ekşi maya ve tuzu alarak elimizle şöyle bir karıştıralım. Ortasını çukurlaştıralım.
Çukur kısma suyu ekleyelim, kenarlardaki unu yavaş yavaş alarak hamurumuzu yoğuralım. Hamurumuz ele yapışan yumuşak bir kıvamda olmalı.
Temiz bir bezle örterek bir gece buzdolabında mayalanmaya bırakalım.
Pidemizi şekillendirmek için fırın tepsisine unu serpelim.
Bezeyi tepsiye yerleştirelim.
Su ile undan bulamaç hazırlayalım.
Elimizle bastırarak hamurumuzu pide formunda tepsi genişliğinde açalım.
Çırptığımız yumurta sarısını bezelerimizin üzerine sürelim.
Pidelerimizin kenar kısımlarına parmak uçlarımızla bastırarak daire biçimini verelim.
Daha sonra çizgi çizgi olacak biçimde bastıralım.
Şeklini müdafaası için bastırdığımız yerlerden tekrar geçelim.
Tekrar üzerine fırça yardımı ile kalan yumurtadan sürelim ve çokça susamla çörekotu serpelim.
Pidelerimizi evvelden ısıttığımız 230°c fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Pişen ramazan pidelerimiz servise hazır.
Afiyet olsun
Ramazan Pidesi (Siyez Unu İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı