Son konular

Ramazan Pidesi

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
5 su bardağı un
2,5 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Sosu için;
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
Üzeri için;
Susam
Çörek otu

Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için yoğurma kabına un, instant maya, şeker ve tuzu alarak elimizle şöyle bir karıştıralım. Ortasını çukurlaştıralım.
Çukur kısma ılık suyu ekleyelim, kenarlardaki unu yavaş yavaş alarak hamurumuzu yoğuralım. Hamurumuz ele yapışan yumuşak bir kıvamda olmalı.
Hamurumuz kıvam aldıktan sonra un serptiğimiz tezgaha alalım ve tekrar yoğuralım.
Tekrar yoğurma kabına yerleştirelim ve üzerini streçleyip pak bir bezle örterek 40 dakika mayalanmaya bırakalım.
Sürenin sonunda mayası gelen hamuru tekrar tezgaha alalım, 1-2 dakika daha yoğurarak toparlayalım.
Hamurumuzu 2 eşit modüle bölelim, elimizle yuvarlayarak beze haline getirelim. 10-15 dakika kadar tekrar mayalanması için bekletelim.
Pidelerimizi şekillendirmek için fırın tepsisine galeta unu serpelim.
Bezelerden bir adedini yerleştirerek kenara alalım.
Diğer tepsiye de galeta unu serpip öbür bezemizi de içerisine alalım.
Yoğurtla çırptığımız yumurta sarısını bezelerimizin üzerine sürelim.
Elimizle bastırarak hamurumuzu pide formunda tepsi genişliğinde açalım.
Pidelerimizin kenar kısımlarına parmak uçlarımızla bastırarak daire formunu verelim.
Daha sonra çizgi çizgi olacak halde bastıralım. Biçimini muhafazası için bastırdığımız yerlerden tekrar geçelim.
Tekrar üzerine fırça yardımı ile yumurtalı karışımdan sürelim ve çokça susamla çörekotu serpelim. Öbür hamur için de sırası ile tıpkı süreçleri tekrarlayalım.
Pidelerimizi evvelden ısıttığımız 230°c fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.Pişen ramazan pidelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!.
Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Ramazan Pidesi (Siyez Unu İle) Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 4 su bardağı siyez unu 2 su bardağı su Ekşi maya 1 tatlı kaşığı tuz Sosu için; 1 tatlı kaşığı un Yarım çay bardağı su 1 adet yumurta Üzeri için; Susam Çörek otu Ramazan Pidesi (Siyez Unu İle) Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Ramazan Pidesi (Bugünün İftar Sofranızın Pidesi Geliyor Puf Puf) Tanımı İçin Malzemeler Ön mayalama için; 1 su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı un 1 paket yaş maya Malzemeler 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 2 tatlı kaşığı tuz 7-8 su bardağı un Üzeri için 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler Ön maya için; ️ 5 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı şeker 1 paket instant maya Yarım su bardağı su Malzemeler ️ 1 kg un 4 su bardağı su ( oda sıcaklığında) 1,5 tatlı kaşığı tuz Üzeri için; ️ 2 adet yumurta sarısı 3 yemek kaşığı süt 2 yemek kaşığı pekmez 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Pastane Tadında Ramazan Pidesi Tanımı İçin Materyaller 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı su 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker 1 yumurta beyazı içine sarısı üzerine 2,5 su bardağına yakın un Pastane Tadında Ramazan Pidesi Tanımı Yapılışı Süt ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt yarım su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı instant maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker Yaklaşık 5 su bardağı kadar un Üzerine sürmek için; 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
Üst Alt