Ramazana Hazırlık İçli Köftelerimiz Tanımı İçin Materyaller
1 kg ince bulgur
Yarım paket irmik
2 yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı salça
2 tatlı kaşığı tuz
Sıcak su
İç harcı için gereçler
1 kilo yarım yağlı kıyma
7-8 adet soğan
İsteğe bağlı ceviz
Yarım paket margarin
Sıvı yağ
Tuz karabiber kimyon kırmızı biber kekik
1 demet maydanoz
Ramazana Hazırlık İçli Köftelerimiz Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak kıymalı harcımızı yapalım. Bilhassa akşamdan yaparsak daha uygun olur geniş bir tavada kıymayı kavuralım.
İnce ince doğradığımız soğanları ekleyip karıştırın pişirelim.
Baharatlarını cevizi ve maydanozu ekleyip soğumaya bırakın.
Dış harcını hazırlayalım geniş bir yoğurma kabına ince bulgur ve irmiği boşaltalım kısır ıslar üzere sıcak suyla ıslatın ağzını kapatıp şişmesini bekleyelim.
Daha sonra yumurtalarını kırıp ün tuz ve salçayı ekleyip yeterlice yoğuralım burası kıymetli bir detay yoğurmayı uzun tutmak çok kıymetli.
Daha sonra elimizi ıslatmak için bir kaseye su az birazda tuz ekleyip köfteleri yapmaya başlayalım.
Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elinizde içini açalım.
Kıymalı harcımızdan koyup ağzını kapatalım. Deniyeceklere afiyet olsun inşallah
1 kg ince bulgur
Yarım paket irmik
2 yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı salça
2 tatlı kaşığı tuz
Sıcak su
İç harcı için gereçler
1 kilo yarım yağlı kıyma
7-8 adet soğan
İsteğe bağlı ceviz
Yarım paket margarin
Sıvı yağ
Tuz karabiber kimyon kırmızı biber kekik
1 demet maydanoz
Ramazana Hazırlık İçli Köftelerimiz Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak kıymalı harcımızı yapalım. Bilhassa akşamdan yaparsak daha uygun olur geniş bir tavada kıymayı kavuralım.
İnce ince doğradığımız soğanları ekleyip karıştırın pişirelim.
Baharatlarını cevizi ve maydanozu ekleyip soğumaya bırakın.
Dış harcını hazırlayalım geniş bir yoğurma kabına ince bulgur ve irmiği boşaltalım kısır ıslar üzere sıcak suyla ıslatın ağzını kapatıp şişmesini bekleyelim.
Daha sonra yumurtalarını kırıp ün tuz ve salçayı ekleyip yeterlice yoğuralım burası kıymetli bir detay yoğurmayı uzun tutmak çok kıymetli.
Daha sonra elimizi ıslatmak için bir kaseye su az birazda tuz ekleyip köfteleri yapmaya başlayalım.
Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elinizde içini açalım.
Kıymalı harcımızdan koyup ağzını kapatalım. Deniyeceklere afiyet olsun inşallah