Ramazanoğlu Tatlısı Tarifi
Ramazanoğlu Tatlısı Nasıl Yapılır
imagesramazanoglutatlisitarifiresimli5ad3e1bc3f582
Malzemeler
1 su bardağı pirinc
1 corba kaşığı margarin
2 kahve fincanı toz şeker
4 su bardağı sut
1 corba kaşığı un
1 corba kaşığı buğday nişastası
2 adet yumurta
Yarım cay kaşığı tuz
Şerbet icin malzeme: 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 cay kaşığı vanilya
Yapılışı
İşe şerbeti hazırlayarak başlamakta yarar var Once, şeker ile suyu kaynatın Ateşten almaya yakın da, limon suyunu ilave edin Bir iki dakika daha kaynattıktan sonra, ateşten alın ve vanilyayı ekleyin
Pirinci haşlayın Ve, iyice ezin ya da blendırdan gecirin Tencerede sutu kaynatın İcine, 2 kahve fincanı şekeri, tuzu, cekilmiş pirinci, unu ve nişastayı ilave edin Cırpma teli ile devamlı karıştırarak kısık ateşte pişrin
Pirincli karışımı, soğuttuktan sonra, mikserde cırptığınız yumurtaları aktarın Bu arada, bir fırın tepsisini yağlayın Bu tatlıyı tepsiye olduğu gibi yayın Yaklaşık 23 parmak kalınlığında bir katman oluşacaktır Tepsiyi, onceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirin
Ramazanoğlu Tatlısı Nasıl Yapılır
imagesramazanoglutatlisitarifiresimli5ad3e1bc3f582
Malzemeler
1 su bardağı pirinc
1 corba kaşığı margarin
2 kahve fincanı toz şeker
4 su bardağı sut
1 corba kaşığı un
1 corba kaşığı buğday nişastası
2 adet yumurta
Yarım cay kaşığı tuz
Şerbet icin malzeme: 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 cay kaşığı vanilya
Yapılışı
İşe şerbeti hazırlayarak başlamakta yarar var Once, şeker ile suyu kaynatın Ateşten almaya yakın da, limon suyunu ilave edin Bir iki dakika daha kaynattıktan sonra, ateşten alın ve vanilyayı ekleyin
Pirinci haşlayın Ve, iyice ezin ya da blendırdan gecirin Tencerede sutu kaynatın İcine, 2 kahve fincanı şekeri, tuzu, cekilmiş pirinci, unu ve nişastayı ilave edin Cırpma teli ile devamlı karıştırarak kısık ateşte pişrin
Pirincli karışımı, soğuttuktan sonra, mikserde cırptığınız yumurtaları aktarın Bu arada, bir fırın tepsisini yağlayın Bu tatlıyı tepsiye olduğu gibi yayın Yaklaşık 23 parmak kalınlığında bir katman oluşacaktır Tepsiyi, onceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirin