Randalin Nasıl Yapılır
Resimli Randalin Tarifi
İzlanda mutfağına ait mukemmel bir tarif
imagesrandalintarifiresimli5ad3d445e2efd
Malzemeler:
dort adet yumurta
bir kavanoz boğurtlen receli
100 gram tuzsuz krem peynir
250 gram şeker
500 gram tereyağı
750 gram un
dort kaşık koyu krema
Yapılışı:
Tereyağını kucuk kucuk doğrayın ve parmaklarınızla iyice yumuşatın Yumuşatmaya devam ettikce biraz tereyağı biraz şeker katarak katılığını ayarlayın İcine yumurtaları kırıp unu ekleyin Hamuru fazla yoğurmadan bir top halinde strece sarıp birkac saat icin buzdolabına koyun
Hamuru dolaptan alıp Kalın yufkalar acın Dort yufkayı ust uste koyarak fırın tepsisine yerleştirin Beş ila sekiz dakika arası kızgın fırına surun Fırından cıkarır cıkarmaz kekin arasına boğurtlen receli surun Ustune de tuzsuz peynirler karıştırdığınız kremayı surun Aynı işlemi kalan yufkalar icin de tekrarlayıp en usttekine recel veya krema surmeden sadece pudra şekeri serpin
Resimli Randalin Tarifi
İzlanda mutfağına ait mukemmel bir tarif
imagesrandalintarifiresimli5ad3d445e2efd
Malzemeler:
dort adet yumurta
bir kavanoz boğurtlen receli
100 gram tuzsuz krem peynir
250 gram şeker
500 gram tereyağı
750 gram un
dort kaşık koyu krema
Yapılışı:
Tereyağını kucuk kucuk doğrayın ve parmaklarınızla iyice yumuşatın Yumuşatmaya devam ettikce biraz tereyağı biraz şeker katarak katılığını ayarlayın İcine yumurtaları kırıp unu ekleyin Hamuru fazla yoğurmadan bir top halinde strece sarıp birkac saat icin buzdolabına koyun
Hamuru dolaptan alıp Kalın yufkalar acın Dort yufkayı ust uste koyarak fırın tepsisine yerleştirin Beş ila sekiz dakika arası kızgın fırına surun Fırından cıkarır cıkarmaz kekin arasına boğurtlen receli surun Ustune de tuzsuz peynirler karıştırdığınız kremayı surun Aynı işlemi kalan yufkalar icin de tekrarlayıp en usttekine recel veya krema surmeden sadece pudra şekeri serpin