Ratatouille (Ratatuy) Çok Hafif Ve Lezzetli Tanımı İçin Malzemeler
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet kapya biber
2 adet patates
Sosu için;
Yarım çay bardağı zeytinyağı yada sıvı yağı
1 âdet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Salçayı inceltmek için;
Yarım çay bardağı su
Üzeri için;
Taze kekik
Zeytinyağı gezdirilir
Ratatouille (Ratatuy) Çok Hafif Ve Lezzetli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel sosu hazırlayalım. Soğanı yemeklik doğrayıp, tavaya alın üzerine yağı ekleyip, kavurun.
Ardından ince doğranmış biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin salçayı bir kaseye alıp, üzerine su ek edip, inceltin ve sebzelerin üzerine dökün 5 dakika daha kavurup altını kapatın baharatları ekleyip pişireceğiniz kalıba sosu dökün.
Sebzeleri yeterlice yıkandıktan sonra kabuklarını soymadan 2 santim kalınlığında halka doğrayın ve tuzlayın.
Sırasıyla sosun üzerine dizin üzerine zeytinyağı gezdirip yağlı kağıt ile üzerini kapatın.
200 derece evvelden ısıtılmış fırında pişirin üzerine yağlı kağıt kullanmadan da pişirebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun .
Ratatouille (Ratatuy) Çok Hafif Ve Lezzetli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet kapya biber
2 adet patates
Sosu için;
Yarım çay bardağı zeytinyağı yada sıvı yağı
1 âdet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Salçayı inceltmek için;
Yarım çay bardağı su
Üzeri için;
Taze kekik
Zeytinyağı gezdirilir
Ratatouille (Ratatuy) Çok Hafif Ve Lezzetli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel sosu hazırlayalım. Soğanı yemeklik doğrayıp, tavaya alın üzerine yağı ekleyip, kavurun.
Ardından ince doğranmış biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin salçayı bir kaseye alıp, üzerine su ek edip, inceltin ve sebzelerin üzerine dökün 5 dakika daha kavurup altını kapatın baharatları ekleyip pişireceğiniz kalıba sosu dökün.
Sebzeleri yeterlice yıkandıktan sonra kabuklarını soymadan 2 santim kalınlığında halka doğrayın ve tuzlayın.
Sırasıyla sosun üzerine dizin üzerine zeytinyağı gezdirip yağlı kağıt ile üzerini kapatın.
200 derece evvelden ısıtılmış fırında pişirin üzerine yağlı kağıt kullanmadan da pişirebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun .
Ratatouille (Ratatuy) Çok Hafif Ve Lezzetli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı