Red Kadife Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için ️
️4 orta boy yumurta
️1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
️1 su bardak sıvı yağ
️1 su bardağı süt
️1 yemek kaşığı kakao
️2,5 su bardağı un
️1 adet vanilya ve kabartma tozu
️1 tepeleme çay kaşığı kırmızı gıda boyası (Eğer gıda boyası kullanmayacaksınız kakaoyu 2 kaşık kullanın)
Kreması için
️3 su bardak süt
️1 çay bardağı şeker
️1,5 tepeleme yemek kaşığı un
️2,5 tepelemeye yemek kaşığı nişasta
️1 adet yumurta sarısı
️1 yemek kaşığı tereyağ
️1 adet vanilya
️1 poşet krem şanti
Kekin arasına
4-5 adet muz
Red Kadife Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın.
Ardından sıvı malzemeleri ekleyin karıştırın.
Kuru malzemelerin hepsini eleyerek ekleyin (unu kontrollü ekleyin markaya göre değişebilir).
Tel çırpıcı ile karıştırın yumurtanın sönmemesi ve kekin kabarması için, yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökün.
Önceden ısıtılmış 160derecede pişirin, kurdan testi yapıp fırından çıkarın.
Krema yapılışı için.Tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp topaklanmaması için devamlı karıştırın.
Kaynatıp kıvam aldıktan sonra ocağı kapatıp tereyağ ve vanilya ekleyin soğumaya bırakın.
Soğuyan kremaya krem santi ekleyip çırpın.
Pişen keki soğuduktan sonra bir kaşık yardımıyla ortasını boşaltın ve yarım çay bardağı kadar sütle ıslatın.
Kremadan az birşey sürüp ister bütün ister ikiye bölünmüş muzları dizin, arasına isteğe bağlı damla çikolata serpin.
Kalan kremayı üzerine ekleyip bombeli olacak şekilde düzeltin.
Ayırdığımız kekleri blendirdan geçirip kremanın üzerini kapatın.
Red Kadife Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Keki için ️
️4 orta boy yumurta
️1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
️1 su bardak sıvı yağ
️1 su bardağı süt
️1 yemek kaşığı kakao
️2,5 su bardağı un
️1 adet vanilya ve kabartma tozu
️1 tepeleme çay kaşığı kırmızı gıda boyası (Eğer gıda boyası kullanmayacaksınız kakaoyu 2 kaşık kullanın)
Kreması için
️3 su bardak süt
️1 çay bardağı şeker
️1,5 tepeleme yemek kaşığı un
️2,5 tepelemeye yemek kaşığı nişasta
️1 adet yumurta sarısı
️1 yemek kaşığı tereyağ
️1 adet vanilya
️1 poşet krem şanti
Kekin arasına
4-5 adet muz
Red Kadife Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın.
Ardından sıvı malzemeleri ekleyin karıştırın.
Kuru malzemelerin hepsini eleyerek ekleyin (unu kontrollü ekleyin markaya göre değişebilir).
Tel çırpıcı ile karıştırın yumurtanın sönmemesi ve kekin kabarması için, yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökün.
Önceden ısıtılmış 160derecede pişirin, kurdan testi yapıp fırından çıkarın.
Krema yapılışı için.Tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp topaklanmaması için devamlı karıştırın.
Kaynatıp kıvam aldıktan sonra ocağı kapatıp tereyağ ve vanilya ekleyin soğumaya bırakın.
Soğuyan kremaya krem santi ekleyip çırpın.
Pişen keki soğuduktan sonra bir kaşık yardımıyla ortasını boşaltın ve yarım çay bardağı kadar sütle ıslatın.
Kremadan az birşey sürüp ister bütün ister ikiye bölünmüş muzları dizin, arasına isteğe bağlı damla çikolata serpin.
Kalan kremayı üzerine ekleyip bombeli olacak şekilde düzeltin.
Ayırdığımız kekleri blendirdan geçirip kremanın üzerini kapatın.
Red Kadife Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı