Rengarenk Enfes Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler
500 gram brokoli
Su (haşlamak için)
2 adet kapya biber(közlenmiş,soyulmuş,minik doğranmış)
1 konserve mısır
4-5 yaprak taze nane
3-4 yaprak reyhan
1 tutam maydanoz(avuç içi kadar)
1 tutam dereotu
Sosu için;
1 çay kaşığı tuz
1 limon suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı sirke
2 diş sarımsak(rendelenmiş)
1 çay kaşığı keten tohumu(isteğe göre)
Rengarenk Enfes Brokoli Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Brokolimizi yıkıyoruz ve sirkeli suda 15 dk bekletiyoruz. Tekrar yıkayıp süzüyoruz.
Dallarına ayırıp büyük bir tencereye buharda pişirme aparatını yerleştiriyoruz.
Aparata değmeyecek kadar 4-5 parmak su ekliyoruz.
Brokolileri aparatın üzerine ekliyoruz. (isterseniz bokolileri tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyerek aparatsız da haşlayabilirsiniz).
Buharda yaklaşık 15 dakika haşlıyoruz. (ne çok yumuşak ne sert olacak bıçak girmesi yeterli).
Pişen brokolileri kenara alıyoruz.
Brokoliler haşlanırken kapya biberleri yıkayıp ,kurutuyoruz ve fırın tepsisine yağlı kağıt koyup yerleştiriyoruz.
Üzerlerine fırça yardımıyla zeytinyağ sürüp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika közlüyoruz(arada kontrol edelim)biberleri sıcakken kapaklı bir kaba alalım ve kapağını kapatalım burda soğursa soyması kolay olacaktır. Sonra soyup,küçük doğruyoruz.
Sirkeli suda bekletip yıkanıp,kuruyan yeşilliklerimizi de elimizle parçalıyoruz.
Mısırlarımızı yıkayıp,süzüyoruz.
Derin bir salata kasesinde tüm malzemeleri katıştırıyoruz.
Minik bir kasede sos malzemelerini iyice çırpıp,salatamızın üzerine ekliyoruz. Afiyet olsun.
Rengarenk Enfes Brokoli Salatası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500 gram brokoli
Su (haşlamak için)
2 adet kapya biber(közlenmiş,soyulmuş,minik doğranmış)
1 konserve mısır
4-5 yaprak taze nane
3-4 yaprak reyhan
1 tutam maydanoz(avuç içi kadar)
1 tutam dereotu
Sosu için;
1 çay kaşığı tuz
1 limon suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı sirke
2 diş sarımsak(rendelenmiş)
1 çay kaşığı keten tohumu(isteğe göre)
Rengarenk Enfes Brokoli Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Brokolimizi yıkıyoruz ve sirkeli suda 15 dk bekletiyoruz. Tekrar yıkayıp süzüyoruz.
Dallarına ayırıp büyük bir tencereye buharda pişirme aparatını yerleştiriyoruz.
Aparata değmeyecek kadar 4-5 parmak su ekliyoruz.
Brokolileri aparatın üzerine ekliyoruz. (isterseniz bokolileri tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyerek aparatsız da haşlayabilirsiniz).
Buharda yaklaşık 15 dakika haşlıyoruz. (ne çok yumuşak ne sert olacak bıçak girmesi yeterli).
Pişen brokolileri kenara alıyoruz.
Brokoliler haşlanırken kapya biberleri yıkayıp ,kurutuyoruz ve fırın tepsisine yağlı kağıt koyup yerleştiriyoruz.
Üzerlerine fırça yardımıyla zeytinyağ sürüp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika közlüyoruz(arada kontrol edelim)biberleri sıcakken kapaklı bir kaba alalım ve kapağını kapatalım burda soğursa soyması kolay olacaktır. Sonra soyup,küçük doğruyoruz.
Sirkeli suda bekletip yıkanıp,kuruyan yeşilliklerimizi de elimizle parçalıyoruz.
Mısırlarımızı yıkayıp,süzüyoruz.
Derin bir salata kasesinde tüm malzemeleri katıştırıyoruz.
Minik bir kasede sos malzemelerini iyice çırpıp,salatamızın üzerine ekliyoruz. Afiyet olsun.
Rengarenk Enfes Brokoli Salatası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı